Gradonačelnik Cetinja u posjeti gradu pobratimu iz Ukrajine

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji, naša dva grada zasigurno su otvorila nova polja i mogućnosti saradnje dvije države
121 pregleda 0 komentar(a)
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.08.2011. 09:48h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović počeo je danas zvaničnu posjetu Harkovu, Ukrajina, u kojoj boravi na poziv gradonačelnika tog grada Genadija Kernesa, a povod je dan Grada Harkova i dan nezavisnosti Ukrajine.

Bogdanović je na samom početku učestvovao na skupu gradonačelnika gradova – pobratima Harkova, na kojem je kazao dam u predstavlja veliko zadovoljstvo što gradonačelniku Kernesu i svim njegovim sugrađanima može lično da čestita 20. godišnjicu nezavisnosti Ukrajine.

" Uvjeren sam da je partnerstvo Prijestonice Cetinje i Grada Harkova izuzetno važan faktor u procesu daljeg intenziviranja crnogorsko-ukrajinskih odnosa. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji, naša dva grada zasigurno su otvorila nova polja i mogućnosti saradnje dvije države" istakao je Bogdanović.

Gradonačelnik Prijestonice tokom posjete Harkovu imao je i bilateralni susret sa gradonačelnikom Kernesom.

Pričao i sa drugim pobratimima Harkova

Takođe, u sklopu posjete, Bogdanović je razgovarao i sa gradonačelnicima niz drugih gradova pobratima Harkova, koji su doputovali u Ukrajinu.

Izuzev Cetinja, gradovi pobratimi Harkova još su i Gaziantep (Turska), Moskva, Sankt Peterburg, Novosibirsk, Nižnji Novgorod, Belgorod (Rusija), Kaunas (Litvanija), Daugavpils (Letonija), Brno (Češka), Varna (Bugarska), Bolonja (Italija), Lil (Francuska), Nirnberg (Njemačka), Poznanj (Poljska), Rišon le Cion (Izrael), Kutaisi (Gruzija), Sinsinati (SAD), Tjencin i Đinan (Kina).

Prijestonica Cetinje i Grad Harkov potpisali su Protokol o saradnji u aprilu tekuće godine.

Tim dokumentom predviđeno je, između ostalog, partnerstvo dva grada u kulturnoj, socijalnoj, humanitarnoj, turističkoj, ali i drugim sferama od zajedničkog interesa

Bonus video: