PzP traži: Ako odbornik pređe u drugu stranku, odmah se raspisuju vanredni izbori

Upozoravaju na pojavu političke korupcije, gdje se strukture izvršne vlasti na lokalnom nivou, formiraju suprotno izbornoj volji građana
72 pregleda 0 komentar(a)
medojević, Foto: Boris Pejović
medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.08.2011. 08:37h

Pokret za promjene (PzP) podnijeće Skupštini amandman na izborni zakon, kojim je predviđeno da se, nakon što odbornici iz jedne pređu u drugu stranku, radi formiranja parlamentarne većine, odmah raspisuju vanredni izbori, kazao je “Vijestima” lider te partije Nebojša Medojević.

Podsjećajući kako PzP duže vrijeme upozorava na pojavu političke korupcije, gdje se strukture izvršne vlasti na lokalnom nivou, formiraju suprotno izbornoj volji građana, Medojević je kazao kako je očigledno da su “sve partije već postale žrtve nedefinisanog stanja”.

“A to je stanje gdje odbornici mogu da napuste svoje partije i gdje mogu da se formiraju parlamentarne većine od partija koje su na izborima nastupale sa suprotstavljenih pozicija. To se mora na vrijeme sankcionisati”, upozorio je Medojević.

Ističući da amandman koji će predložiti nema direktne veze sa usaglašavanjem izbornog zakona sa Ustavom, on je kazao da on neće biti ni dio paketa pregovora vlasti sa opozicijom oko usvajanja tog akta.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: