Duško Marković uvodi red među Mojkovčane

Dobro upućeni u mojkovački politički život tvrde da je „promijenjen stav“ Ašanina i još trojice odbornika, prije svih zasluga potpredsjednika Vlade
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2011. 08:31h

Četiri člana Opštinskog odbora DPS-a, koji su istovremeno i odbornici, a koji su se nedavno izjasnili da neće glasati da njihov partijski kolega Dejan Medojević bude novi predsjednik mojkovačke opštine, prema nezvaničnim informacijama, bili su proteklih dana predmet „partijskog disciplinovanja“.

Rezultat je njihov promijenjen stav i saopštenje za javnost od predsjednika OO te partije Ivana Ašanina, koji je bio jedan od „neposlušnih“, da će, ipak, Medojević dobiti njihove glasove.

Dobro upućeni u mojkovački politički život tvrde da je „promijenjen stav“ Ašanina i još trojice odbornika, prije svih zasluga potpredsjednika Vlade Duška Markovića, koji od kongresa DPS koordinira aktivnosti te partije na području Mojkovca.

“Sjednica SO na kojoj Medojević treba da bude izabran za gradonačelnika bila bi odlagana sve dok se četvorica članova OO ne 'dovedu u red'. To se evo i desilo, a Marković se minulih dana angažovao maksimalno, što se vidi i iz Ašaninovog saopštenja za javnost. Ipak, lična neslaganja i rivalitet između Medojevića i Ašanina ostaju, tako da je OO DPS samo prividno jedinstven”, kazao je izvor “Vijesti”.

Ašanin svoju i promjenu mišljenja svojih kolega, koji su se prvobitno suprotstavili odluci vrha partije, pravda, kako je kazao, “stavljanjem opštih iznad ličnih interesa“.

Međutim, Ašanin i dalje misli da je vrh partije „bio prilično neinformisan kada je dao prednost Medojeviću nad dvojicom drugih kandidata“- Radoicom Vlaovićem, koji od aprila obavlja poslove „prvog čovjeka“ i Rodoljubom Ćorićem, direktorom Centra za kulturu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: