Bigović (PzP): Čudi nas otkud amnezija kod Batrićevića

Svakim napadom na PzP Batrićević iznova demantuje samog sebe. Upravo to je uradio i sada pokušavajući da saopšti nešto što nema nikakve veze sa istinom
102 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Savo Prelević
Miloš Bigović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2011. 07:12h

Povodom tvrdnji lidera DC i bivšeg potpredsjednika PzP-a Gorana Batrićevića da se predsjednik PzP-a Nebojša Medojević sa Rankom Krivokapićem dogovorio o rješenje o crnogorskom jeziku u Ustavu, protiv kojeg se sada buni, u subotu se oglasio član Predsjedništva PzP-a Miloš Bigović:

"PzP razumije napore Batrićevića, koji očiglednim neistinama i izvrtanjem činjenica pokušava nemoguće – da pokaže da su on i njegova stranka i dalje prisutni na političkoj sceni. Međutim, svakim napadom na PzP Batrićević iznova demantuje samog sebe. Upravo to je uradio i sada pokušavajući da saopšti nešto što nema nikakve veze sa istinom.

Gola je neistina da Batrićević nije bio do detalja upoznat sa svim odredbama predloga novog Ustava i da je navodno iz novina saznao pojedina Ustavna rješenja samo jedan dan prije izglasavanja Ustava. Batrićević odlično zna da je novi Ustav definisan čak deset dana prije njegovog usvajanja i da smo neposredno nakon okončanja pregovora održali sjednicu Poslaničkog kluba gdje smo jednoglasno donijeli odluku da povučemo istorijski potez i glasamo za Ustav.

Nakon toga je Batrićević, zajedno sa Nebojšom Medojevićem i Brankom Radulovićem, održao pres konferenciju gdje je medijima saopšten naš stav. Otuda, svaka priča da je dan pred izglasavanje Ustava došlo do nekih promjene u predlogu Ustava predstavlja čistu izmišljotinu. Štaviše, Batrićević nije bio u Crnoj Gori danima prije izglasavanja Ustava, već je došao dva sata prije glasanja, dobro znajući kakvi su naši stavovi i kakav je konačan tekst koji je on zdušno podržavao.

Najbolji dokaz da Batrićević ne govori istinu je i njegova izjava od 10. oktobra data "Pobjedi", dakle devet dana prije izglasavanja Ustava, kojom on lično ocijenjuje kvalitet dogovorenog teksta Ustava, kao i izjava Svetozara Marovića data istog dana „Vijestima“ gdje se jasno preciziraju dijelovi koji se tiču jezika. Formulacije koje su tada dogovorene nisu mijenjane, što potvrđuje da Batrićević ne govori istinu.

Nije jasno iza koje od svojih izjava stoji Batrićević, da li iza one koju je dao juče, ili iza one koju je dao 10. oktobra 2007. godine. Čudi nas otkud amnezija kod Batrićevića i kako je moguće da se on ne sjeća svojih stavova koje je saopštavao javno, ali i interno na dogovorima koje smo imali unutar kluba.

PzP razumije da postoje razne metode političke borbe, ali nikako ne možemo da razumijemo plasiranje neistina koje vrlo lako mogu da se opovrgnu, kao što je to slučaj sa ovom neistinom. Iz toga zaključujemo da je jedina svrha takvih istupa jalovo pojavljivanje u medijim bez ikakvog smislenog cilja. Budući da smo se toga nagledali u prošlosti, sugerišemo Batrićeviću da u nedostatku političke argumentacije prvo preispita stavove koje je ranije javno saopštavao, pa tek onda da polemiše sa odgovornom politikom koju vodi PzP-a”.

Bonus video: