Kadić: Bojkot nastave je jedini odgovor

Predsjednik DSS Ranko Kadić je kazao da crnogorska vlast neće da uvaži realnost da je srpski većinski jezik u Crnoj Gori
55 pregleda 0 komentar(a)
Ranko kadić, Foto: Arhiva Vijesti
Ranko kadić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.08.2011. 12:16h

Demokratska srpska stranka (DSS) ocijenila je da je bojkot nastave jedini odgovor na diskriminatorski odnos vlasti u Crnoj Gori prema građanima koji govore srpskim jezikom.

Predsjednik DSS Ranko Kadić je kazao da crnogorska vlast neće da uvaži realnost da je srpski većinski jezik u Crnoj Gori.

On je podsjetio da su takođe pozvali parlamentarnu opoziciju da »ako sve ovo propadne, a vjerovatno će tako biti", bojkotuju parlament.

"Nema više nijednog razloga za ostajanje u parlamentu kada se ovako krše grubo osnovna ljudska prava, odnosno pravo da se govori na svom maternjem jeziku", kazao je Kadić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da nikakvih dogovora neće biti i da se priča o evropskim standardima i putu prema Evropi ne može da se ostvari kada se uskračuje osnovno ljudsko pravo da se govori svojim jezikom.

"I kada je na sceni nacionalsocijalizam najstrašnije vrste koji predvodi Ranko Krivokapić i dio Demokratska partija socijalista na čelu sa Milom Đukanovičem. Mi smo upozoravali na tu pogubnu politiku i šta još treba da se desi da se o nekim stvarima jasno progovori", kazao je Kadić.

On je upitao da li će sledeći potez Krivokapića biti da svi koji govore srpskim jezikom budu označeni žutium trakama.

"Zato je bojkot jedini mogući odgovor vlasti u ovoj nedemokratskoj državi", poručio je Kadić.

Bonus video: