Mijomir Vujačić novi predsjednik Opštine Šavnik

Protiv izbora Vujačića glasali su predstavnici opozicione SNP, dok su odbornici NOVE napustili sjednicu odmah nakon predstavljanja programa novog predsjednika
486 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 14:11h

Predsjednik Opštine Šavnik naredne tri godine biće Mijomir Vujačić, odlučila je odbornička većina Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije na sjednici lokalne Skupštine.

Vujačić će na toj funkciji zamijeniti Velimira Perišića, kome 10. oktobra ističe petogodišnji mandat.

Vujačić je do sada obavljao funkciju predsjednika lokalnog parlamenta, a ranije je u dva mandata bio čelni čovjek šavničke Opštine.

Protiv izbora Vujačića glasali su predstavnici opozicione Socijalističke narodne partije, dok su odbornici Nove srpske demokratije (NOVA) napustili sjednicu odmah nakon predstavljanja programa novog predsjednika.

Vujačić je kazao da želi stvoriti jaku i odgovornu lokalnu vlast i istakao da neće dozvoliti raspuštenost, nerad i slabost institucija na lokalnom nivou.

„Počeću odmah i obilazak svih sela na području opštine, zajedno sa odbornicima svih stranaka, kako bi u direktnom kontaktu sa mještanima prepoznali i počeli rješavati njihove probleme“, rekao je Vujačić, predstavljajući program razvoja opštine.

Odbornik NOVE Janko Jelić zapitao je Vujačića šta ga je ranije spriječavalo da depolitizuje lokalnu upravu i kazao da moraju imati rezervu prema njegovom najavljenom programu

Odbornik NOVE Janko Jelić podržao je najavljenu depolitizaciju lokalne uprave i zapitao Vujačića šta ga je to ranije spriječavalo da uradi, kao predsjednika opštine u dva mandata, zbog čega je kazao da moraju imati rezervu prema njegovom najavljenom programu.

Jelić je istakao da opozicija neće biti prepreka za dobre projekte, ukoliko bi se njima poboljšao život mještana u tom kraju i istakao da je glavni problem to što Šavnik nema stanovnika.

Jelić je precizirao da od oko dvije hiljade mještana, makar hiljadu povremeno dolazi ili ne živi na teritoriji šavničke opštine.

Galerija

Bonus video: