BF: Preko 80 odsto planova podgoričke autokratije sprovedeno sa prijetnji na dijelo

"Naravno ne smijemo zaboraviti ni šjora Anastasiju Lašmanovu i njenu sječu borova kod hotela Mimoze, obalu Pine koju su pojeli i palmini saurlaši, pritiske kojima je izložen Radio Tivat"
0 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 17.04.2018. 10:58h

Mnogo toga, poslije evo dvije godine aktuelne tivatske lokalne DPS-SD-HGI vlasti nije više bokeško. Polako ali sigurno gubi se i zemlja i infrastruktura i kulturni identitet, saopšteno je danas iz Bokeškog foruma (BF).

Osvrćući se na drugu godošnjicu lokalnih izbora iz 2016. iz kojih je proistekla aktuelna lokalna uprava, BF je ocijenio das u protekle dvije godine bile "godine bola i godine tuge."

"Bog i batina aktuelne lokalne uprave, potpredsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac (DPS) u jednom je u pravu. Preko 80 odsto planiranog je realizovano. Međutim, to nije onih 80 odsto planiranog predizbornim programom njegove interesne grupacije. Preko 80 odsto planova podgoričke autokratije je sprovedeno sa prijetnji na dijelo", saopšteno je iz BF.

Iz te partije su dodali da su potvrda tome početak privatizacije Aerodroma Tivat, višemilionski oprošteni dug Porto Montenegra, uzurpacije obale, sprovođenje nezakonitih radnji tivatske Komunalne policije, uzurpacije plaža "koje su sve samo ne javno dobro".

"Naravno ne smijemo zaboraviti ni šjora Anastasiju Lašmanovu i njenu sječu borova kod hotela Mimoze, obalu Pine koju su pojeli i palmini saurlaši, pritiske kojima je izložen Radio Tivat. Finansiranje sportskih tivatskih klubova koje je obavljeno pod više nego sumnjivim okolnostima. Rad Parking servisa u kojem zaposleni (je li to u istoriji Tivta do sad zabilježeno?!) odbijaju da prime plate. Obnovu voznog parka, podizanje uglavnom bespovratnih kredita. Ostalo je još "tričavih" 20 odsto. Završetak procesa prodaje Aerodroma, privatizacija lučice Kalimanj i plaže Belani, opraštanje još nekoliko miliona duga, okupacija Ponte Seljanovo. Sve sa ciljem da svi prljavi poslovi budu završeni najkasnije do oktobra 2019. godine. Jer, Bože naš, narod je ovdje uvijek bio kratke pameti, pa će se i to sve zaboraviti, do novog aprila 2020. i novih lokalnih izbora nabrojao je BF konstatujući da odgovornost za sve to, pored Kusovca, snosi i gradonačelnica Snežana Matijević (DPS).

"Uglavnom zato što je aminovala sve ono što joj je određivano. Bijeg od suočavanja sa problemima, ne znači i bijeg od odgovornosti", poručeno je iz BF dodavši da je odgovornost i na Tivćanima koji su "sami – čast izuzecima- dozvolili da im kapu kroje oni kojima je do Tivta stalo koliko do lanjskog snijega."

"Da ne bi sve bilo samo za rubriku "kritikovanje": sve pohvale zaslužuju kuriri u tivatskoj Opštini. Bar su oni bili vrijedni i često na relaciji Podgorica-Tivat išli po nova naređenja. Koja se izvršavaju onako kako se od tivatskog trijumvirata: Kusovac-Novosel-Matijević i očekuje. Bez pogovora", zaključuje se u saopštenju BF.

Bonus video: