Lutovac: Dok se donosi izborni zakon, vodi se kampanja protiv Srbije

Ambasador Lutovac ocjenjuje da se Srbija potpuno neosnovano optužuje kako ne želi da Crna Gora usvoji izborni zakon
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 12:44h

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac ocijenio je da se, u vezi izbornog zakona, ponovo u Crnoj Gori vodi neprimerena kampanja protiv Srbije.

“Ovog puta Srbija se potpuno neosnovano optužuje da ne želi da Crna Gora usvoji izborni zakon i time vjerovatno dobije datum pregovora sa Evropskom unijom (EU)”, kaže se u reagovanju Lutovca dostavljenoma genciji MINA.

Prema njegovim riječima, donošenje izbornog zakona je unutrašnja stvar Crne Gore i o tome odlučuju predstavnici građana u njenoj skupštini.

"Kao što o datumu pregovora odlučuje EU, uzimajući u obzir postignuti napredak u sedam definisanih oblasti, među kojima je i donošenje izbornog zakona", kaže se u saopštenju.

On smatra da bi za sve bilo bolje kada bi se energija potrošena u traženju krivaca i izgovora za nezavršeni posao uložila u pronalaženje rješenja za konkretne probleme.

"Svima u regionu bilo bi od koristi da Crna Gora što prije pokaže dobre rezultate u definisanim oblastima i što brže napreduje u evropskim integracijama.

Svaki uspjeh Crne Gore na putu evropskih integracija dobar je i za Srbiju i za cijeli region, jer doprinosi uspjehu svih i svake države pojedinačno", poručio je Lutovac.

Bonus video: