Crnogorci sa Kosova formirali košarkaški klub "Futura"

"Okupljaće crnogorsku nacionalnu zajednicu, dijasporu Crne Gore na Kosovu i prijatelje naše matične države Crne Gore\'\'
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 14:58h

Udruženje Crnogoraca Kosova formiralo je Kosarkaški klub ''Futura'' i registrovalo ga u Kosarkaškom savezu Kosova, saopšteno je iz te organizacije u Prištini.

''KK 'Futura' će se takmičiti u prvoj ligi Kosova, a okupljaće crnogorsku nacionalnu zajednicu, dijasporu Crne Gore na Kosovu i prijatelje naše matične države Crne Gore'', navodi se u saopštenju predsjednika Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodana M.Vujičića.

Ističe se i da su ciljevi i zadaci KK "Futura" okupljanje članove i omogućavanje aktivnog bavljenje košarkom, unapređenje i razvoj košarkaškog sporta, promocija Kosova kao domovine Crnogoraca, te Crne Gore kao matične države uz jačanje dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Kosova.

Navodi se i da su ciljevi promocija crnogorske nacionalne zajednice i dijaspore Crne Gore na Kosovu, ali i podrška KSK-a, lobiranje za članstvo u FIB, kao i promocija i unapređivanje multietničnosti.

Bonus video: