Pobuna u DPS-u Mojkovca: Neće svi glasati za Medojevića

Za Medojevića na sjednici nije htjelo da glasa četvoro članova opštinskog odbora DPS-a, koji su istovremeno odbornici
314 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ašanin, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Ašanin, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.08.2011. 08:44h

Odluka Predsjedništva DPS-a da, između trojice kandidata, podrži Dejana Medojevića za novog gradonačelnika Mojkovca teško će proći na sjednici Skupštine opštine, pošto četvorica odbornika DPS-a neće glasati za njega, saopšteno je “Vijestima” iz mojkovačkog DPS-a.

Medojević je na sjednici opštinskog odbora DPS-a, kako je saopštila centrala DPS-a, izabran za kandidata za gradonačelnika, nakon što je nedavno dobio podršku najužeg rukovodstva partije. Konkurenti su mu bili direktor Centra za kulturu Rodoljub Ćorić i aktuelni vršilac dužnosti gradonačelnika Radojica Milo Vlaović.

Za Medojevića na sjednici nije htjelo da glasa četvoro članova opštinskog odbora DPS-a, koji su istovremeno odbornici. Time su potvrđene dosadašnje nezvanične informacije da u Mojkovcu podrška partijske centrale nije dovoljna garancija da će Medojević biti novi gradonačenik Mojkovca.

"Kako sada stvari stoje, Medojević neće dobiti potrebnu većinu, zbog čega su potrebne ponovne konsulatacije sa vrhom partije”

“Četiri člana opštinskog odbora je jasno kazalo da neće glasati da Medojević bude gradonačelnik. To nas je dovelo u nezavidnu situaciju, pa smo odluku o izboru kandidata za gradonačelnika uputili na preispitivanje Predsjedništvu partije.

Kako sada stvari stoje, Medojević neće dobiti potrebnu većinu, zbog čega su potrebne ponovne konsulatacije sa vrhom partije”, kazao je “Vijestima” predsjednik mojkovačkog DPS-a Ivan Ašanin.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: