Mileta Bulatović nakon skoro 20 godina napušta vlast

“Do detalja ćemo poštovati koalicioni dogovor i podržati kandidata DPS-a za gradonačelnika”, kazao je Bulatović “Vijestima”.
337 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 10:33h

Odlazeći gradonačelnik Kolašina Mileta Bulatović najavio je da će odbornici izabrani sa liste Grupe građana podržati Darka Brajuškovića za novog predsjednika Kolašina, tako da više nema dileme da će DPS poslije 14 godina preuzeti vlast u toj opštini.

Uprkos informacijama da je u kolašinskoj koalicionoj vlasti DPS-a i Grupe građana, koju predvode Bulatović i još jedan bivši funkcioner SNP-a Mile Šuković, stanje daleko od korektne saradnje, što je nedavno za “Vijesti” potvrdio i Šuković, Bulatović tvrdi da će odbornici Grupe građana glasati za Brajuškovića.

Bulatović je prvo bio gradonačelnik u ime DPS-a, a nakon raskola 1997. priklonio se SNP-u

Šuković je nedavno rekao “Vijestima” da je saradnja sa DPS-om daleko od korektne i da je ljut na DPS zato što su ga ucjenjivali prilikom raspodjele vlasti. On je ipak kazao da ga veže data riječ prilikom sklapanja koalicije i da će podržati gradonačelnika iz DPS-a.

Izbor 29. avgusta

Brajušković će Miletu Bulatovića na mjestu gradonačelnika zamijeniti nakon skoro dvije decenije.

Bulatović je prvo bio gradonačelnik u ime DPS-a, a nakon raskola 1997. priklonio se SNP-u. Nakon lokalnih izbora 2006. Bulatović se odlučio na koaliciju sa DPS-om, umjesto za tada ideološko bližom Srpskom narodnom strankom, kako su mnogi očekivali. Centrala SNP-a je ubrzo poslije toga raspustila kolašinski odbor, pa su Bulatović i Mile Šuković, aktuelni predsjednik Skupštine opštine, na lokalnim izborima minule godine nastupali kao Grupa građana, osvojivši šest mandata. Formirali su koaliciju sa DPS-om, koji ima 12 odbornika.

Opštinski odbor DPS-a potvrdio je kandidaturu Darka Brajuškovića. Brajušković je jedini kandidat mjesnih organizacija te partije, šef je opštinskog odbora DPS-a, a od 1997. direktor Nacionalnog parka „Biogradska gora“. Profesor je geografije i istorije, radio je u kolašinskoj srednjoj školi, a prošle godine bio je i saradnik na Univerzitetu „Mediteran“.

Planirano je da bude izabran na sjednici 29. avgusta, dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine.

Šuković je nedavno rekao “Vijestima” da je saradnja sa DPS-om daleko od korektne i da je ljut na DPS zato što su ga ucjenjivali prilikom raspodjele vlasti. On je ipak kazao da ga veže data riječ prilikom sklapanja koalicije i da će podržati gradonačelnika iz DPS-a

Galerija

Bonus video: