TRAŽE KRUPNE RIBE

Opozicija upozorila Vestervelea - kriminal i korupcija najveći problemi

Predstavnici opozicije su kazali Vestrveleu da se snažno zalažu da Crna Gora dobije datum za početak pregovora
0 komentar(a)
Gido Vestervele, Foto: Wikipedia
Gido Vestervele, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 10.08.2011. 15:04h

Organizovani kriminal i korupcija su najveći problemi Crne Gore koji ugrožavaju njenu evropsku perspektivu, ocjenjeno je na sastanku Vestrvelea sa predstavnicima tri najjače opozicione stranke.

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) upozorio je njemačkog šefa diplomatije da su u Crnoj Gori izostali rezultati u borni protiv kriminala i korupcije, iako je to jedan od uslova za dobijanje datuma pristupnih pregopvora.

"Sve su krupne kriminalne ribe i korumpirani čelnici režima još uvijek su na slobodi. Crna Gora je dobila svoju šansu i mi je ne smijemo propustiti. Ostalo je još malo vremena tokom kojega moramo učiniti ono što Evropa od nas očekuje”, rekao je Pavlović.

Predstavnici opozicije su kazali Vestrveleu da se snažno zalažu da Crna Gora dobije datum za početak pregovora.

Proces evropskih integracija, smatraju oni, najmoćniji je saveznik svih koji se u Crnoj Gori zalažu za reforme i bore za demokratizaciju društva.

Predstavnici opozicije su naveli da bi se izborni zakon mogao usvojiti u kratkom periodu, ali da vlast mora popustiti zahtjevima da se crnogorsko državljanstvo da svima koji su se u vrijeme referenduma nalazili u biračkom spisku, kao da se srpski jezik ravnopravno koristi u nastavi.