Žarko Pavićević opet izabran za gradonačelnika Bara

Bez obzira na način izbora, u meni i dalje imate predsjednika svih Barana, rekao je Pavićević
463 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 12:25h

Većinom glasova odbornika SO Bar doskorašnji predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, kandidat DPS, dobio je novi mandat u fotelji prvog čovjeka Bara.

Za Pavićevića su glasali 21 odbornik DPS, SDP i DSCG, protiv su bili 12 odbornika PzP, DC, SNP, NS, NOVA i LP, a dva odbornika BS su bili uzdržani.

Nakon polaganja svečane obaveze, Pavićević se obratio odbornicima, te građanima posredstvom Radio-Bara koji je prenosio tok sjednice.

"Bez obzira na način izbora, u meni i dalje imate predsjednika svih Barana i moja vrata su vam otvorena za sve sugestije i predloge", kazao je Pavićević.

Nikezić: Ovo nije normalna atmosfera

Opozicionari su kazali da Pavićevića posmatraju kao „eksponenta iz vrha vladajućeg DPS-a“ i žalili se što biraju čovjeka, a ne program

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, bila bih nerealna da kažem da se današnji izbor dešava u normalnoj atmosferi. Ovo je tempirani ambijent u kojem su medijska kampanja i izjave MANS-a pojačavani kako se bližio trenutak izbora. No, kako nevladine organizacije imaju svoju poslovnu politiku, svako može da čini ono što misli da treba", rekla je prije glasanja predsjednica SO Bar Branka NIkezić

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora podnijela je Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih osoba, zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

Pavićević je negirao te optužbe, navodeći da je sve rađeno prema zakonskim propisima.

"Predlog o ponovnom izboru Pavićevića podržali su svi opštinski odbori DPS-a i Socijaldemokratske partije i brojni građani", naveo je u obrazloženju predsjednik Barskog odbora DPS-a Zoran Srzentić.

Biramo čovjeka a ne program

On je naveo da je proteklih godina donesen značajan broj planskih dokumenata, ulagano u razvoj privrede, izgradnju saobraćajne infrastrukture, postavljanje hidro i tehničkih instalacija, izgradnju i sanaciju školskih zgrada, razvoj zdravstva, kulture i sporta.

„Posebno se vodi računa o licima sa posebnim potrebama, djeci i slijepim licima. Ono čime se naročito ponosimo je međunarodna saradnja", kazao je Srzentić.

Opozicioni odbornici su podsjetili na „ono što je obećano a nije urađeno, ili nije urađeno kako treba“.

Oni su kazali da Pavićevića posmatraju kao „eksponenta iz vrha vladajućeg DPS-a“, zamjerajući „što biramo čovjeka, a ne program“.

Galerija

Bonus video: