Podrška Pavićeviću: Zajednički interesi vladajuće koalicije

Opštinski odbor SDP-a se do sada nije izjašnjavao o brojnim optužbama koje je na račun Pavićevića iznosio MANS
0 komentar(a)
Žarko Pavićević, Foto: Arhiva Vijesti
Žarko Pavićević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.08.2011. 12:25h

To što je vladajuća koalicija opet kandidovala Žarka Pavićevića za gradonačelnika Bara, o čijem izboru će se raspravljati na sjutrašnjoj sjednici SO, uprkos optužbama za organizovani kriminal i korupciju, te činjenicu da je tim povodom Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo provjere, najbolja je potvrda demokratskih dometa ekipe koja vodi barsku opštinu, ocijenio je direktor programa za urbanizam MANS-a Dejan Milovac.

Takav stav odobrnika vladajuće koalicije u barskom parlamentu nije iznenađenje za MANS, jer su, ističe Milovac, “upravo njihovim glasovima bezrezervno podržani svi sumnjivi poslovi Žarka Pavićevića i sa njime povezanih lica”.

“Usvajana su planska dokumentacija i verifikovane su njegove odluke, pa bi bilo zaista čudno da sada DPS i SDP prekinu jedno takvo prijateljstvo od kojeg su, moguće je, obije strane imale koristi”, rekao je Milovac.

"Opštinski odbor SDP-a se do sada nije izjašnjavao o brojnim optužbama koje je na račun Pavićevića iznosio MANS"

Podsjećajući da je potvrdu tog prijateljstva nedavno dao i potpredsjednik SDP-a Bara Zdravko Gvozdenović kada je, ističe Milovac, rekao da “Pavićević zaslužuje njihovo povjerenje zbog svog odnosa prema SDP-u i njihovom programu”, zanimljivo bi, navode iz MANS-a, bilo čuti “šta gospoda iz SDP-a misle o odnosu Pavićevića prema javnom interesu, opštinskoj kasi, odnosu sa strateškim investitorima i ugovorima koje sa njima sklapa”.

Drugačiji interesi SDP-a u Baru

“Opštinski odbor SDP-a se do sada nije izjašnjavao o brojnim optužbama koje je na račun Pavićevića iznosio MANS, očigledno zadovoljan tretmanom koji uživa kod Pavićevića.

Ovakav stav SDP-a nije iznenađenje za MANS i pored činjenice da su svoju podršku uskratili podgoričkom gradonačelniku, Miomiru Mugoši, valjda pokušavajući da se prikažu dosljednim i principijelnim.

Protiv Mugoše je, kao i protiv Pavićevića, MANS podnio krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, ali su lokalni interesi SDP-a u Baru očigledno drugačiji od onih u Podgorici ili je njihov legalizam bio zaista kratkog daha”, rekao je Milovac.

"Upravo na primjeru Pavićevića svakome može biti jasno koliko je Crna Gora daleko od demokratske prakse"

On smatra da je u praksi zemalja zapadne demokratije o kojoj čelnici DPS-a i SDP-a svakodnevno govore, nezamislivo da kandidat neke partije bude i razmatran ukoliko postoji i najmanja sumnja u njegovu ispravnost.

“Upravo na primjeru Pavićevića svakome može biti jasno koliko je Crna Gora daleko od te demokratske prakse. Paralelno sa sjutrašnjom sjednicom na kojoj će Pavićević biti izabran, u susjednoj zgradi će tužilaštvo provjeravati da li je on oštetio opštinsku kasu i za koliko.

Vjerujem da čak ni u SDP-u ne mogu da objasne odakle su preuzeli tu praksu i kako će sjutra dići svoju ruku za kandidata koji je predmet provjere Specijalnog državnog tužioca za organizovani kriminal i korupciju”, rekao je Milovac, poručujući da će MANS nastaviti svoju istragu u slučaju barskog gradonačelnika i tužilaštvu dostavljati dokaze koje prikupe.

Milovac je kazao i da u MANS-u žele da vjeruju da je “produženje 'političkog života' Pavićeviću omogućeno od strane DPS-a kako bi kasnije imali još jednog gradonačelnika iza rešetaka”.

“Naravno, to sada zavisi prvenstveno od tužilaštva, a imajući u vidu količinu dokaza koju je MANS dostavio tužiteljki Đurđini Ivanović, nadamo se da nećemo predugo čekati na odluku”, zaključio je Milovac.

Bonus video: