Kalač: Očekujem da će konačno doći do demokratije u Crnoj Gori

On je naveo da je Crna Gora danas još na nekim ispitima i da očekuje da će doći do promjene i da će građani slobodno glasati uprkos velikim pritiscima i "angažmanu svih mogućih raspoloživih resursa"
124 pregleda 3 komentar(a)
hazbija kalac_1, Foto: A.SKORUPAN
hazbija kalac_1, Foto: A.SKORUPAN
Ažurirano: 15.04.2018. 18:14h

Predsjednički kandidat Hazbija Kalač kazao da je očekuje da će se Crna Gora konačno svrstati u red država sa izmjenjivim procesom vladavine.

On je nakon glasanja u osnovnoj školi "25.maj" u Rožajama rekao da očekuje da će konačno doći do demokratije u Crnoj Gori.

"Imajući u vidu činjenicu da se u Crnoj Gori do danas nije promijenila vlast i da je savez komunista prerastao u današnju vladajuću Demokratsku partiju socijalista", rekao je Kalač, saopšteno je iz Stranke pravde i pomirenja.

On je naveo da je Crna Gora danas još na nekim ispitima i da očekuje da će doći do promjene i da će građani slobodno glasati uprkos velikim pritiscima i "angažmanu svih mogućih raspoloživih resursa".

Kalač je rekao da su na ovim izborima bili angažovani svi mogući resurse, pa čak i državni.

"Ali da će uprkos tome građani glasati slobodno i dokazati i pokazati tezu da je Crna Gora multietnička država i da je trajno orjentisana prema Evropskoj Uniji, evropskim vrijednostima što je na neki način u dosadašnjim izbornim ciklusima bilo usporeno, ukočeno, blokirano.” kazao je Kalač.

On je dodao da će vjeruje da će Rožaje pokazati danas pokazati da se ne slaže sa stanjem gdje je veliki broj mladih nezaposlen.

“Može se reći da je u Rožajama najveća stopa nezaposlenosti u cijeloj Evropi i nadam se da će mladi pokazati da se ne slažu sa tim stanjem i da žele promjenu u tom smislu", rekao je Kalač.

Bonus video: