DPS se i dalje premišlja da li će podržati Filipa Vukovića

Prethodno je SDP saopštio da neće podržati Vukovića, poznatog i po tome što je prošle godine pohvalno govorio o braći Šarić
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 08:58h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odložilo je izjašnjavanje o kandidaturi Filipa Vukovića za predsjednika opštine Pljevlja.

Predsjedništvo je juče dalo saglasnost opštinskim odborima na izbor kandidata za predsjednike devet crnogorskih opština.

„Predsjedništvo će o isticanju kandidature za predsjednika opštine Pljevlja odlučiti na narednoj sjednici“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Prethodno je SDP saopštio da neće podržati Vukovića, poznatog i po tome što je prošle godine pohvalno govorio o braći Šarić.

Bez podrške najmanje jednog odbornika koalicije na čelu sa SNP-om, koja u Pljevljima ima većinu u lokalnom parlamentu, Vuković ne bi ponovo mogao biti izabran za gradonačelnika.

Kako je saopšteno iz te partije, predsjedništvo se saglasilo da kandidat u opštini Andrijevica bude Srđan Mašović, u Baru Žarko Pavićević, u Beranama Vuka Golubović, u Danilovgradu Branislav Đuranović, a u Kolašinu Darko Brajušković.

Predsjedništvo je dalo saglasnost i za kandidaturu Dejana Medojevića u opštini Mojkovac, Skendera Šarkinovića u opštini Plav, Nusreta Kalača u Rožajama i Miomira Vujačića u Šavniku.

Šef danilovgradskog SDP-a Miodrag Đurović saopštio je sinoć da je SDP zvanično podržao Đuranovića i da “mirno, sa zadovoljstvom i bez iznenađenja čekaju sjednicu Skupštine opštine”.

“Utemeljenje za ovako naše tvrdnje imamo iz više razloga. Naprosto, kandidat za predsjednika Opštine, aktuelni predsjednik, Branislav Brano Đuranović predložen je jednoglasno od svih mjesnih odbora i Savjeta Mladih DPS-a Danilovgrada. I

zvršni odbor je dao jednoglasnu podršku našem kandidatu, njegovom programu rada i njemu kao čovjeku. Predsjedništvo DPS je dalo punu podršku za kandidaturu gdina Đuranovića, a njegov Program rada ocijenilo sa visokom ocjenom”, kazao je Đurović.

Bonus video: