Evropska dijaspora Crne Gore sprema bazu stručnjaka

EDCG je krovna organizacija koja trenutno okuplja više od 30 udruženja iz 17 država
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 07:29h

Evropska dijaspora Crne Gore pozvala je juče vlast na konkretnu i partnersku saradnju, uz naglasak da dijaspora želi da radi u interesu Crne Gore.

Na skupu predstavnika Evropske dijaspore Crne Gore, održanom u Budvi, istaknuto je da Crna Gora i njene institucije u posljednje vrijeme vode sve aktivniju politiku prema njenim građanima u rasijanju.

“Usvajanje strategije i najavljeno donošenje zakona o saradnji sa dijasporom nas jako ohrabruje i motiviše. Dijaspora Crne Gore je brojna, a njeni stručni, ljudski i ekonomski resursi su ogromni”, kazao je predsjednik Evropske dijaspore Crne Gore mr Munir Ramdedović.

Navodeći da je zadovoljan saradnjom sa Ministarstvom vanjskih poslova, on je naglasio da dobru saradnju žele ostvariti i sa ostalim ministarstvima, instuticijama i lokalnim upravama.

“U Evropi i cijelom svijetu živi veliki broj uticajnih ljudi, uspješnih menadžera, sportista, umjetnika i kulturnih radnika iz Crne Gore, koji doprinose pozitivnom imidžu Crne Gore. Zato će EDCG u narednom periodu značajan dio aktivnosti usmjeriti na utvrđivanju neophodne baze podataka o mladim stručnim kadrovima.

Radićemo na iniciranju i otvaranju mješovitih poslovnih društava, klubova, organizacija i udruženja sa preduzetnicima i poslovnim ljudima u tim zemljama i raditi na povezivanju sa privrednicima u Crnoj Gori”, naglasio je Ramdedović.

EDCG je krovna organizacija koja trenutno okuplja više od 30 udruženja iz 17 država.

Bonus video: