Šaranović: Obezbijeđeni svi normativni i organizacioni uslovi za održavanje izbora

"Izbore prate 33 medisjke kuće, od kojih 17 domaćih i 16 stranih, odnosno 149 predstavnika medija, od kojih 100 domaćih i 49 stranih", kazao je Šaranović
4 komentar(a)
Budimir Šaranović, Foto: Savo Prelević
Budimir Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2018. 06:52h

Izborni organi i Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbijedili su sve normativne i organizacione uslove za održavanje izbora za predsjednika Crne Gore, na kojima će građani moći da slobodno ostvare Ustavom zagarantovano biračko pravo, rekao je predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Budimir Šaranović.

U Crnoj Gori u sedam sati otvorena su biračka mjesta za izbor predsjednika države, a građani će moći da glasaju do 20 sati.

"Na današnjim izborima građani biraju predsjednika Crne Gore. Biračko pravo ima 532.599 birača a izbori će se sprovesti na 1.214 biračkih mjesta. DIK je utvrdila sedam kandidatura za predsjednika", rekao je Šaranović na konferenciji za medije.

On je naveo i da izbore posmatra 2.015 posmatrača, od kojih 1.682 domaća i 333 strana.

"Izbore prate 33 medisjke kuće, od kojih 17 domaćih i 16 stranih, odnosno 149 predstavnika medija, od kojih 100 domaćih i 49 stranih", kazao je Šaranović.

Kako je naveo, izborni organi- DIK, opštinske izborne komisije i birački odbori, u okviru izvršavanja zakonskih nadležnosti, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbijedili su sve normativne i organizacione tehničke uslove za održavanje izbora za izbor predsjednika Crne Gore, na kojima će građani moći slobodno da ostvare svoju volju i ostvare Ustavom zagarantvoano biračko pravo.

DIK će, najavio je on, na današnjim konferencijama za medije, obavještavati o procesu glasanja i procentu izlaska birača.

"Prema infoirmacijama iz opštinskih izbornih komisija, kojima raspoložem trenutno, sva biračka mjesta otvorena su u sedam sati. Izuzetak je biračko mjesto broj osam u Budvi jer je na tom mjestu kamera, koja je u fazi uklanjanja i nekoliko mjesta u Rožajama gdje nema električne energije", kazao je Šaranović.

Sledeća konferencija za medije zakazana je za deset sati.

Bonus video: