Šabovića pritiskali da bude gradonačelnik, ali on odustao zbog kolege

“Skender Šarkinović je moj partijski drug i čovjek kojega sam lično u prethodnom mandatu kandidovao za tu funkciju"
258 pregleda 0 komentar(a)
husnija šabović, Foto: Boris Pejović
husnija šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.08.2011. 07:50h

Plavski izvršni odbor DPS-a predložio je ponovo Skendera Šarkinovića za predsjednika Plava, nakon što im je iz Predsjedništva stranke sugerisano da se odluče između njega i poslanika Husnije Šabovića.

Iako je Šabović imao podršku svih mjesnih odbora, odustao je od kandidature na preksinoćnoj sjednici kojoj je prisustvovao i visoki funkcioner stranke Mevludin Nuhodžić.

Šabović tvrdi da su ga stranačke kolege pritiskale da ne odustaje od kandidature, ali da je učinio iz poštovanja prema Šarkinoviću, ali i zbog novog Zakona o konfliktu interesa, prema kojem poslanici ne mogu biti i čelnici opština.

“Skender Šarkinović je moj partijski drug i čovjek kojega sam lično u prethodnom mandatu kandidovao za tu funkciju. Mislim da bi bilo korisno, da on razriješi nagomilane probleme u našoj lokalnoj samoupravi, te da realizuje brojne strateške projekte. Ustao sam i pred svima Šarkinoviću pružio ruku i čestitao mu“, kazao je Šabović “Vijestima”.

Dok kandidatura Šarkinovića nije izazivala veliku polemiku na sjednici Opštinskog odbora, varnice su sijevale tokom rasprave o funkcionisanju uprave NP „Prokletije“.

Članovi vladajuće partije zahtijevali su da direktor nacionalnog parka bude iz Gusinja, kao i da u tom gradu bude sjedište uprave NP.

Šabović je rekao da su u tim zahtjevima saglasni svi članovi Opštinskog odbora. On je pojasnio da je za upravu NP već predviđena zgrada policijske stanice u centru grada.

“Ova odluka će se naći na dnevnom redu na sjednici na kojoj će se izabrati predsjednik Opštine Plav. Takve zahtjeve smo uputili jer najveći dio NP „Prokletije“ pripada teritorji Gusinja, a za takvu odluku nam je potrebna podrška koalicionog partnera - SDP-a“, kazao je Šabović.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Rade Gregović je u nedavnom razgovoru za „Vijesti“ najavio da će direktor NP „Prokletije“ biti Orhan Redžepagić, bivši gradonačelnik Plava. Redžepagić je trenutno savjetnik u Direkcije za mala i srednja preduzeća.

Bonus video: