Vuković: Srbija je kriva što nismo usvojili izborni zakon i dobili datum pregovora

" Srbija se vodi logikom da ne može lider u regionu, kako voli da sebe predstavlja, da bude u evrointegracijama iza Crne Gore "
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 06:48h

Izborni zakon bi bio usvojen, a Crna Gora bi dobila datum za početak pregovora da se Beograd nije umiješao.

Zbog sukoba na Kosovu, evrointegracije Srbije će vjerovatno biti zaustavljane, pa srpski državni vrh čini sve da se to desi i Crnoj Gori, rekao je u interjvjuu za „Blic“ poslanik DPS i predsjednik Odbora za evropske integracije Miodrag Vuković.

" Srbija se vodi logikom da ne može lider u regionu, kako voli da sebe predstavlja, da bude u evrointegracijama iza Crne Gore. Zato nas moraju zaustaviti".

Na pitanje zašto za sve probleme krivi Srbiju, Vuković kaže da ne bi bilo problema da se Beograd ne miješa.

" Pa , poslanik SNP je prije glasanja o izbornom zakonu razgovarao sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. Nije slučajnost ni to što se patrijarh Irinej baš u to vrijeme našao u Crnoj Gori, a gori Kosovo".

Vuković kaže da srpski jezik neće biti službeni, pa i po cijenu eurointegracija, jer bi bili neozbiljni kad bi podlijegli pred ucjenama.

Na pitanje zašto ima takav stav, kada srpskim jezikom priča preko 42 odsto građana Crne Gore, Vuković kaže: "To nije u skladu sa Ustavom. U njemu piše da je službeni crnogorski, a da su srpski, hrvatski i albanski u službenoj upotrebi".

Bonus video: