SDP ne podržava Filipa Vukovića u Pljevljima

Konjević je rekao da će SDP ostati “jedina” partija koja ne želi da bude dio postupaka koji izazivaju osnovanu sumnju da se radi o političkoj korupciji
0 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Raško Konjević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.07.2011. 10:03h

Socijaldemokratska partija neće podržati kandidata DPS-a Filipa Vukovića za gradonačelnika Pljevalja, što znači da on neće biti reizabran na tu funkciju i u slučaju da obezbijedi podršku jednog odbornika iz opozicione koalicije.

To je saopštila centrala SDP-a iz Podgorice samo dan nakon što predsjednik opštinskog odbora socijaldemokrata u Pjevljima Munir Redžović nije želio da kaže da li će tri odbornika te partije podržati Vukovića.

“Ne mogu sada ništa da vam kažem, organi partije će odlučiti o tome”, rekao je prekjuče Redžović.

"Mi ne želimo biti dio izvršne vlasti koja nema izborni legitmitet i ne počiva na izbornoj volji građana"

Reagujući na te navode, potpredsjednik SDP-a Raško Konjević poručio je da njegova partija “neće biti učesnik u prekrajanju izborne volje građana” jer su fer i demokratski izbori zasnovani na legitimitetu i izbornoj volji građana ključan preduslov evropskih integracija.

“Mi ne želimo biti dio izvršne vlasti koja nema izborni legitmitet i ne počiva na izbornoj volji građana. Opozicija je sa tom praksom počela u Andrijevici, DPS to uradio u Podgorici i ako bi se što slično desilo u Pljevljima onda u polovini Crne Gore ne bi imali legitimnu lokalnu izvršnu vlast”, kazao je Konjević u reagovanju dostavljenom “Vijestima”.

Nije zaslužio podršku

On je dodao da će SDP ostati “jedina” partija koja ne želi da bude dio postupaka koji izazivaju osnovanu sumnju da se radi o političkoj korupciji: “Vlast u Pljevljima treba u naredne tri godine da obavlja izvršna vlast koja je dobila većinu na lokalnim izborima, a to je nažalost, predizborna opoziciona koalicija 'Bolja Pljevlja'”.

Iz DPS-a su ranije saopštili da očekuju podršku SDP-a za izbor Vukovića

SDP, dodao je on, ne može podržati Vukovića jer smatra da svojim postupcima i djelovanjem u proteklom periodu nije zaslužio podršku te partije, o čemu će opštinski odbor socijaldemokrata, kada za to dođe trenutak, zauzeti konačan stav.

Od 35 odbornika u pljevaljskom parlamentu, koalicija “Bolja Pljevlja - Bolja Crna Gora”, na čelu sa SNP-om, ima 18, jednog više od saveza DPS-SDP. Vuković bi mogao ponovo biti izabran samo u slučaju da za njega glasa jedan odbornik opozicije i sva tri predstavnika SDP-a.

Iz DPS-a su ranije saopštili da očekuju podršku SDP-a za izbor Vukovića. Iz SNP-a, Nove i NS koji čine opozicionu koaliciju tvrde da u njihovim redovima nema odbornika koji bi mogao glasati suprotno volji građana.

Bonus video: