POSLIJE IZVJEŠTAJA O NAPRETKU

Mogerini stiže u Crnu Goru

"Zapadni Balkan je Evropa i biće dio budućnosti Evropske unije - snažnije, stabilnije, ujedinjene Unije. Bitno je zajedničko interesovanje i zajednička odgovornost sa zemljama regiona zbog dobrobiti svih naših građana. Ovo je trenutak da se isporuče pozitivne promjene kako bi se postigao nepovratan i transformativni napredak ka EU," kazala je Mogerin
4 komentar(a)
Federika Mogerini, Foto: Filip Roganović
Federika Mogerini, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2018. 13:48h

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini posjetiće Crnu Gori sljedeće nedjelje, u okviru balkanske turneje.

U četvrtak bi trebalo da boravi u Tivtu.

Mogerini će od 17. do 19. aprila obići Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Albaniju.

Posjeta ovim zemalja kreće u trenutku kada će biti objavljen Izvještaj Evropske komisije o napretku, koji se očekuje u utorak.

"Zapadni Balkan je Evropa i biće dio budućnosti Evropske unije - snažnije, stabilnije, ujedinjene Unije. Bitno je zajedničko interesovanje i zajednička odgovornost sa zemljama regiona zbog dobrobiti svih naših građana. Ovo je trenutak da se isporuče pozitivne promjene kako bi se postigao nepovratan i transformativni napredak ka EU," kazala je Mogerini uoči posjete.

Posjeta će uslijediti poslije rasprave o Zapadnom Balkanu u Savjetu za spoljne odnose 16. aprila u Luksemburgu i usvajanja Paketa o proširenju koji će 17. aprila u Strazburu Mogerini predstaviti sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Ona je takođe uslijedila poslije predstavljanja Strategije o zapadnom Balkanu u februaru a mjesec dana prije Samita EU-Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas