Medojević: Ne krijemo račune

"Prošle godine iskorišćeno je 35.477 eura, od čega je 20 hiljada uplaćeno za područja pogođena poplavama, što ukazuje na racionalnost u korišćenju novca koji nam je na raspolaganju."
0 komentar(a)
medojević, Foto: Boris Pejović
medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.07.2011. 07:29h

Nacionalni savjet za evropske integracije (NSEI) racionalno je koristio novac iz skupštinskog budžeta, iako nijesu usvajani finansijski izvještaji, ocijenio je predsjednik tog skupštinskog tijela Nebojša Medojević.

Medojević je izjavio da nijesu osnovane optužbe Centra za građansko obrazovanje (CGO) da je Savjet netransparentan.

Iz CGO su ranije kazali da su pokušavali da saznaju koliko je NSEI radio i potrošio prošle godine, ali da te podatke nijesu dobili. Medojević tvrdi da je godišnji budžet Savjeta 109.861 eura, dok prije dvije godine za rad tog skupštinskog tijela nije bio izdvojen ni euro.

“Prošle godine iskorišćeno je 35.477 eura, od čega je 20 hiljada uplaćeno za područja pogođena poplavama, što ukazuje na racionalnost u korišćenju novca koji nam je na raspolaganju. Transparentnost završnih računa budžeta, koji sadrže i podatke o korišćenju sredstava namijenjenih Savjetu oprijedelile su nas da ne usvajamo finansijske izvještaje”, navodi se u reagovanju Medojevića.

On je kazao da će otvaranjem pristupnih pregovora sa Evropskom komisijom NSEI morati da dobije drugačiju ulogu.

Medojević je podsjetio da je NSEI trenutno savjetodavno tijelo koje nema mogućnost donošenja obavezujućih odluka.

Bonus video: