Administrativni odbor predložio Nikčevića i Bardhija za GOPAC

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Vasilije Lalošević je kazao da je ovo dobar pokušaj da se krene u rad
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 13:34h

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio je poslanike Demokratske partije socijalista (DPS) Radivoja Nikčevića i Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) Mehmeta Bardhija za članove nacionalnog ogranka Globalne organizacije parlamentaraca za borbu protiv korupcije (GOPAC).

O ovom, kao i o predlozima drugih parlamentarnih odbora, odlučiće Kolegijum Skupštine koji mora da izabere ukupno 12 poslanika. Nacionalni ogranak GOPAC-a će imati jednak broj parlamentaraca iz redova vlasti i opozicije i odražavaće stranačku zastupljenost u Skupštini.

Poslanik Nove srpske demokratije (Nova) Emilo Labudović kazao je da treba razjasniti status ovog ogranka – da li je to nezavisno ili skupštinsko tijelo, kojom odlukom je ono formirano, koji je model i način biranja članova.

“Ovo je obaveza koja nas čeka četiri godine. Mi predlažemo članove za tu međunarodnu instituciju”, objasnio je poslanik DPS-a Zoran Vukčević.

Pokušaj da se krene u rad

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Vasilije Lalošević je kazao da je ovo dobar pokušaj da se krene u rad. On je podsjetio da je Nova godinama tražila.

Međutim, Labudović je objasnio da ovo nije ideja koju je Nova inicirala. Njegova partija je tražila da se u okviru Skupštine formira tijelo koje će se baviti borbom protiv korupcije.

Labudović je kazao da treba razjasniti status ovog ogranka

“Mi smo zainteresovani da se borimo proitv korupcije ovdje i sada. Da se pri Skupštini formira radno tijelo koje će motivisati nju ali I sve druge organe vlasti da se bore protiv te pošasti”, objasnio je Labudović.

On je istakao da Novu ne zanima formiranje bilo kakvih delegacija, već posebno skupštinsko tijelo ali da im nije važno da li će to biti poseban odbor ili pododbor nekog već postojećeg tijela.

Bonus video: