Predsjedništvo DPS-a nije imenovalo kandidate za gradonačelnike

Predsjedništvo je raspravljalo i o dijelu drugih pitanja vezanih za svoj rad i funkcionisanje
179 pregleda 0 komentar(a)
Kongres DPS, Foto: Savo Prelević
Kongres DPS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2011. 20:27h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) na narednoj sjednici odlučivaće o kandidatima za gradonačelnike.

Prema kandidaturama koje su u partijsku centralu stigle iz izvršnih odbora, DPS ima najviše kanidata za gradonačelnika Mojkovca. Za prvog čovjeka opštine kandidovani su v. d. gradonačelnika Radojica Vlaović, odbornik u mojkovačkom parlamentu Dejan Medojević i direktor mojkovačkog centra za kultura Rodoljub Ćorić.

U Plavu je DPS za gradonačelnika predložio poslanika Husniju Šabovića i aktuelnog predsjednika opštine Skendera Šarkinovića.

Mijomir Vujačić kandidat je DPS-a za Šavnik, dok je aktuelni gradonačelnik Vuka Golubović ponovo kandidovan za prvog čovjeka Berana.

Predsjednik kolašinskog odbora DPS-a i direktor NP "Biogradska gora" Darko Brajušković kandidat je za prvog čovjeka Kolašina. Aktuelni gradonačelnik u tom mjestu je Mileta Bulatović, predstavnik grupe građana i bivši član Socijalističke nardone partije.

Gradonačelnik Danilovgrada Branislav-Brano Đuranović jedni je kandidat za predsjednika opštine, a protivkandidata nema ni aktuelni gradonačelnik Rožaja Nusret Kalač.

Iako Plužine očekuje izbor predsjednika opštine, DPS nema kanidata za tu funkciju jer nema skupštinsku većinu. Potrebnu većinu DPS nema ni u Skupštini opštine Pljevlja gdje će za gradonačelnika pokušati da kandiduje Filipa Vukovića. Predsjedništvo treba da se izjasni i o kandidaturi Žarka Pavićevića za predsjednika opštine Bar.

Kako je saopšteno Predsjedništvo je, nakon upoznavanja sa listom predloga za kandidate za predsjednike opština, koji su pristigli iz opštinskih organizacija DPS, kao Programima rada koje su svaki od njih podnijeli, odlučilo da saglasnosti za njihov izbor utvrdi na prvoj narednoj sjednici.

"Na predlog predsjednika DPS Crne Gore Mila Đukanovića za portparola DPS izabran je Rajko Kovačević. Na predlog političkog direktora Branimira Gvozdenovića za poslovnog direktora izabran je Branko Čavor. Izabran je i Izvršni odbor Partije u čiji sastav su ušli dr Adžović Abedin, Vučelić Vladan, Damjanović Sonja, Jevrić Goran, Kovačević Nikola, mr Miranović Anastasija, Mulić Mirsad, Radulović-Šćepanović Valentina, Radman Andrija, Radusinović Igor, Šošić Ljubo, Čavor Branko i Kovačević Rajko", navodi se u saopštenju..

Dodaje se da je Predsjedništvo raspravljalo i o dijelu drugih pitanja vezanih za svoj rad i funkcionisanje.

Bonus video: