DF nudio mjesta u biračkim odborima u Malesiji

Kako se navodi u dopisu predsjednika podgoričke izborne komisije Srđana Raičevića Državnoj izbornoj komisiji, Demokratski front je tražio da se drugima ustupe njihova mjesta sedam predsjednika biračkih odbora i šest zamjenika, kao i 30 članova na biračkim mjestima
106 pregleda 2 komentar(a)
Lokalni izbori Tuzi, Foto: Filip Roganović
Lokalni izbori Tuzi, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2018. 06:23h

Demokratski front (DF) tražio je da se pojedina mjesta predsjednika i zamjenike u pojedinim biračkim odborima u Podgorici ustupe drugim političkim subjektima, ali je naknadno pristao da ih ipak popuni svojim članovima.

Kako se navodi u dopisu predsjednika podgoričke izborne komisije Srđana Raičevića Državnoj izbornoj komisiji, Demokratski front je tražio da se drugima ustupe njihova mjesta sedam predsjednika biračkih odbora i šest zamjenika, kao i 30 članova na biračkim mjestima.

“Izborna komisija glavnog grada je putem žrijebanja odredila svakoj političkoj partiji zastupljenoj u Skupštini glavnog grada pripadajući broj predsjednika biračkog odbora. Shodno tome, DF-u je pripalo 75 mjesta predsjednika i zamjenika biračkih odbora i 260 članova i zamjenika biračkog odbora”, navodi se u pismu Raičevića.

Birački odbori u kojima je DF nudio mjesta ostalim partijama nalaze se uglavnom u Malesiji, a nepopunjena mjesta bila su u Tuzima, Dinoši, Krševu, Sukuruću, Vranju i Skoraću. Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, DIK je odložio izjašnjavanje o zahtjevu Raičeića, kako bi DF imenovao predstavnike.

Bonus video: