Koalicija DPS-SDP ostaje stabilna u Zeti

Koalicija DPS-SDP je u Glavnom gradu naknadno sklopljena, dok smo u Zeti zajedno nastupili na izborima", rekao je Matović
0 komentar(a)
Zeta, sjednica, Foto: Vesko Belojević
Zeta, sjednica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.07.2011. 15:21h

Koalicija DPS-SDP u gradskoj opštini Golubovci i dalje ostaje na snazi, a o mogućem raskidu, prema riječima predsjednika golubovačkog Odbora SDP-a Milorada Matovića, za sada „nema ni govora”.

Matović je kazao “Vijestima” da se na sjednici Glavnog odbora SDP-a, kada je donesena odluka o raskidu koalicije na nivou Glavnog grada, interesovao šta će biti sa koalicijom u Zeti, ali mu je rečeno da to “pitanje sad nije aktuelno i da neće Zetu vezati za Podgoricu”.

"Uostalom, koalicija DPS-SDP je u Glavnom gradu naknadno sklopljena, dok smo u Zeti zajedno nastupili na izborima", rekao je Matović.

Matović: To pitanje sad nije aktuelno i da neće Zetu vezati za Podgoricu

Na ponovljenim izborima u gradskoj opštini Golubovci, održanim u oktobru prošle godine, koalicija DPS-SDP osvojila je većinu u Skupštini GO sa 12, dok je udruženoj opoziciji pripalo 10 mandata.

Iz zetskog SDP-a su prije potpisivanja koalicionog sporazuma sa DPS-om odustali od zahtjeva da predsjednik Skupštine gradske opštine bude član te partije i zadovoljili se time da imaju dva odbornika u Skupštini GO.

Tada su predstavnici SDP-a u Zeti konstatovali da su izbori pokazali da se vlast “ne može praviti bez SDP-a”.

Nova kadrovska rješenja

Za pomoćnika direktora Javnog preduzeća „Putevi” imenovan je bivši pomoćnik direktora za ekonomsko - pravne poslove u Javnom preduzeću “Tržnice i pijace” Miško Boljević.

On je u junu, nakon pisanja "Vijesti" o neregularnostima u toj firmi, dao otkaz na funkciju koju je obavljao.

Gradonačelnik Miomir Mugoša je prije nekoliko dana imenovao zamjenike funkcionera SDP- a koji su podnijeli ostavke. Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Tržnice i pijace” biće Milivoje Vujotić, koji će doći na mjesto Miodraga Šofranca.

Vujotić je posljednih godinu dana obavljao funkciju direktora za tehničko-operativne poslove u tom preduzeću, a ranije je bio jedan od direktora Duvanskog kombinata.

Za vršioca dužnosti direktora JP „Zelenilo” imenovana je dosadašnja pomoćnica direktora Radmila Vujošević. Direktorsku poziciju je do raskida koalicije DPS- SDP obavljao Srđan Mugoša.

Bonus video: