Vuka Golubović ponovo jedini kandidata DPS-a za mjesto gradonačelnika

Sekretar Opštinskog odbora Vojo Došljak rekao je da je na sjednici Izvršnog odbora prihvaćena Golubovićeva kandidatura i usvojen njegov program za naredni trogodišnji period
114 pregleda 0 komentar(a)
sjednica DPS, vuka golubović, DPS Berane, Foto: Foto Rabrenović
sjednica DPS, vuka golubović, DPS Berane, Foto: Foto Rabrenović
Ažurirano: 22.07.2011. 10:48h

Dosadašnji predsjednik Opštine Vuka Golubović biće ponovo jedini kandidat Demokratske partije socijalista za to mjesto, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a.

Sekretar Opštinskog odbora Vojo Došljak rekao je da je na sjednici Izvršnog odbora koja je održana u četvrtak naveče, prihvaćena Golubovićeva kandidatura i usvojen njegov program za naredni trogodišnji period.

„U proteklih mjesec dana sprovedena su izborne aktivnosti u svih trideset i dvije mjesne organizacije, i imali smo ukupno 18 kandidata. Golubović je predložen u svim mjesnim organizacijama , dok su ostali kandidati predloženi u pojedinim mjesnim organizacijama“, rekao je Došljak,

On je kazao da je na sjednici Izvršnog odbora 17 preostalih kandidata povuklo, odnosno nije dalo saglasnost za kandidaturu, tako da je Golubović ostao jedini kandidat ove partije za gradonačenika.

„Predstoji samo da dobijemo saglasnot predsjedništva partije za njegovu kandidaturu, i da, u standardnoj proceduri, Opštinski odbor to potvrdi, i potom počnu pripreme za organizovanje sjednice lokalnog parlamenta na kojoj će se obaviti izbor predsjednika Opštine“, rekao je Došljak.

Opozicija nije imala kandidata

Objašnjeno je da poslovnik Skupštine opštine predviđa da se, ukoliko bude i opozicija imala kandidata, izbor predsjednika Opštine obavi tajnim putem u lokalnom parlamentu.

„Ako opozicija ne bude imala kandidata, odnosno ako Golubović bude i u tom slučaju jedini, Skupština može donijeti odluku da glasanje bude javno", rekao je Došljak.

Vuka Golubović je bio kandidat DPS-a za predsjednika Opštine na neposrednim izborima 2006. godine, kada je pobijedio u prvom krugu.

Bio je i nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima 2010. kada je ova partija, u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom, osvojila najbolji rezultat u Beranama i 19 odborničkih mjesta. Magistar je pravnih nauka.

Od kandiature za predsjednika Opštine odsutale su njegove partijske kolege: Saša Pešić, Ranko Raičević, Drago Čantrić, Samir Agović, Dragan Labudović, Veselin Stanišić, Milijana Vučeljić, Budimir Dabetić, Sreten Lutovac, Draško Došljak, Vesko Bubanja, Mira Božović, Darko Mališić, Rešid Adrović, Mirsad Mulić, Dejan Ćorac i Vidak Labović.

Bonus video: