Vujanović: Koalicija DPS-SDP će nastaviti da funkcioniše

"Ja izbor Mugoše doživljavam, sa jedne strane, kao poštovanje efekata njegovog rada i lokalne uprave" rekao je Vujanović
0 komentar(a)
Vujanović, Mugoša, Šturanović, Foto: Arhiva Vijesti
Vujanović, Mugoša, Šturanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.07.2011. 17:50h

Koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) nastaviće da funkcioniše efikasno, poručio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović, javlja MINA.

SDP i DPS su, nakon reizbora Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice, raskinuli koaliciju u Glavnom gradu, a socijaldemokrate su ocijenile da će poslije toga koalicija na državnom nivou funkcionisati “na aparatima”.

Vujanović je u Beranama, upitan da prokomentariše reizbor Mugoše za gradonačelnika Glavnog grada, rekao da to doživljava kao poštovanje efekata Mugošinog rada.

On je kazao da je ubijeđen da je izbor Mugoše odnos prema onome što je lokalna uprava na čijem je on čelu uradila.

"Mislim da se u mnogome prepoznao efikasan rad gradonačelnika"

Prema njegovim riječima, svi koji objektivno cijene efekte lokalne uprave u glavnom gradu, mogu da konstatuju da je Podgorica izmijenila lik i da je, kako je dodao, postala grad ugodan za život i koji je za ponos građana Podgorice i Crne Gore.

Nije bilo političke korupcije

"Mislim da se u mnogome prepoznao efikasan rad gradonačelnika. Ja izbor Mugoše doživljavam, sa jedne strane, kao poštovanje efekata njegovog rada i lokalne uprave, a sa druge strane i kao vjeru da će ono što je planirao biti izvršeno u jednoj dobroj dinamici i na pravi način”, rekao je Vujanović.

"Mugoša je kao gradonačelnik čovjek koji je zavrijedio za ono što je uradio podršku i zaslužio je da je dobije"

On je dodao da to ne doživljava politički i da se nivou lokalne uprave, pa i glavnog grada, mora orjentisati na ono što su kvaliteti infrastrukture grada i života u njemu.

“Sa tog nivoa se ne vodi državna politika. Ja sam uvjeren da će koalicija DPS-SDP nastaviti, u ovom vremenu koja je za Crnu Goru važna i značajna, efikasno da funkcioniše, da će omogućiti da Crna Gora dinamizira svoj put evropskih i evroatlanskih integracija”, kazao je Vujanović.

On je navode da je u tom slučaju bilo političke korupcije nazvao besmislenim.

“Mugoša je kao gradonačelnik čovjek koji je zavrijedio za ono što je uradio podršku i zaslužio je da je dobije, a glasanje je odnos prema onome što je učinio i povjerenje u ono što treba da čini”, naveo je Vujanović.

Nezavisnost kao odgovor Podgoričkoj skupštini

On je saopštio i da će potpisati zakon o statusu dinastije Petrović Njegoš.

Vujanović je uvjeren da je antifašističkom revolucijom u Crnoj Gori napravljen krupan i velik korak ka poništavanju odluka Podgoričke skupštine

Konstatacija koju je, dodao je, vrlo jasno rekao, a “koju očigledno neki nijesu uočili” je da on potpisom Ukaza ne cijeni da li je zakon u skladu sa Ustavom, što je, dodao je, nadležnost Ustavnog suda.

“I velike dinastije koja je i na bojnom polju i diplomatski obezbijedila da se dobije nezavisnost Crne Gore i njeno međunarodno priznanje, a jednu veliku tekovinu zbog koje su položeni životi, poništila jednom Skupštinskom odlukom kaoja je svakako bila brutalno ignorisanje ustavnog sistema Crne Gore”, rekao je on.

Vujanović je uvjeren da je antifašističkom revolucijom u Crnoj Gori napravljen krupan i velik korak ka poništavanju odluka Podgoričke skupštine, a da je drugi, veliki, završni korak postignut referendumom iz 2006. godine.

“Crna Gora je postala nezavisna i to je najbolji odgovor Podgoričkoj skupštini. Zbog toga nijesam smatrao potrebnim i da je bilo nužno da se u ovom zakonu nađe ono što je u njegovom prvom članu određeno, prema čemu sam kroz antifašizam Crne Gore i referendumom u Crnoj Gori imao vrlo jasno i određeno viđenje”, kazao je predsjednik.

Bonus video: