SDP ne namjerava da ruši vlast

Odluka da rušimo vlast ne postoji, ali je tkivo na svim nivoima, ne samo na nivou Podgorice, bitno oslabilo
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2011. 15:14h

Socijaldemokratska partija (SDP) ne namjerava da ruši vlast, ali je političko tkivo na državnom nivou bitno oslabilo, rekao je funkcioner te partije Borislav Banović.

SDP i Demokratska partija socijalista (DPS), nakon reizbora Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice, raskinuli su koaliciju u Glavnog gradu, a socijaldemokrate su ocijenili da će poslije toga koalicija na državnom nivou funkcionisati “na aparatima”.

"Odluka da rušimo vlast ne postoji, ali je tkivo na svim nivoima, ne samo na nivou Podgorice, bitno oslabilo. Kako će se to konkretno odraziti na koaliciju, ne mogu procijeniti, niti može iko, ali da to ne utiče na koaliciju prirodno nije moguće", rekao je Banović za Radio Slobodna Evropa.

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković, kazao je da ta stranka neće izazvati turbulencije u odnosima dva koaliciona partnera, posebno u trenutku kada Evropa ocjenjuje učinak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

"Dolaze dani kada će nas ocjenjivati Evropa, i kada ćemo dobiti prelaznu ili neprelaznu ocjenu, jer nijesmo ispunili uslove Evropske komisije da otvorimo pregovore sa EU, što je posljednja stepenica pristupanju, naveo je Vuković.

On je kazao da nije siguran koje su namjere manjeg koalicionog partnera, kao ni da li će ta partija izazvati potencijalni raspad koalicije na državnom nivou.

Bonus video: