URA Nikšić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv načelnika Komunalnog zbog betonizacije grada

Šućur je javnost podsjetio i na nedavnu sječu lipa na Trgu zbog rekonstrukcije i ustvrdio da je ova sječa lipa pitanje kontinuiteta
166 pregleda 1 komentar(a)
beton, Nikšić, URA, Foto: URA Nikšić
beton, Nikšić, URA, Foto: URA Nikšić
Ažurirano: 12.04.2018. 14:26h

Nastavak betonizacije Nikšića nastavljen je ovih dana bahatošću lokalne uprave koja je posjekla lipe u Njegoševoj i u dijelu Manastirske ulice, saopštio je potpredsjednik odbora URA Nikšić, Goran Šućur.

On je kazao da će narednih dana podnijeti krivičnu prijavu protiv načelnika Komunalnog preduzeća Nikšić zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi.

„Ovdje je najvjerovatnije riječ o samovolji jednopartijskog sistema u Nikšiću koji osiono i bezobrazno betoniraju površine na kojima su urbanističkim planom predviđene zelene površine. U potpunosti je nejasno na osnovu kojeg urbanističkog projekta i koji pejzažni arhitekta bi mogao donijeti odluku da se ove površine izbetoniraju“, istakao je šućur.

Naglašava da su nikšićke lipe od 1885. godine uspjele da prežive dva svjetska rata ali mandat gospodina Grbovića nijesu.

„Očigledno je da su pojedinci iz lokalne uprave nezadovoljni pa moraju nešto posjeći i uništiti, jer ih očigledno vandalizam ispunjava. Zelene površine su pluća grada i čini mi se da lokalna samouprava ne shvata njihovu vrijednost“, kazao je potpredsjednik nikšićkog odbora URA.

On je javnost podsjetio i na nedavnu sječu lipa na Trgu zbog rekonstrukcije i ustvrdio da je ova sječa lipa pitanje kontinuiteta, a da je pravo vrijeme da se taj oholi niz zaustavi.

„Podnošenje krivične prijave je prvi potez koji namjeravamo da uradimo, a ako lokalna uprava ostane gluva u svojoj oholosti i bahatosti povući ćemo i druge demokratske oblike iskazivanja nezadovoljstva prema jednopartijskom nikšićkom sistemu. Nikšić ne damo onima koji su krenuli da ga skrnave“, zaključio je Goran Šućur.

Bonus video: