Marović negirao da je podnio ostavku, ANB tvrdi da mu ne prati sina

Prvi čovjek ANB-a naglasio je da “niko ne može biti amnestiran od bilo kakve odgovornosti ako je u srodstvu sa nekim ko je na političkoj ili državnoj funkciji”
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 14:25h

Šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović negirao je na Odboru za bezbjednost postojanje pisma koje je potpredsjednik te partije Svetozar Marović, navodno, napisao predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću i trojici potpredsjednika, a u kojem mu saopštava da podnosi ostavku nakon što je dobio informacije da neko iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) prati njegovog sina Miloša i druge, njemu izuzetno drage osobe.

“Prije prelaska na dnevni red sjednice odbora mi smo iz opozicije insistirali na razjašnjenju navoda o tome da je Marović napisao pismo sa ponuđenom ostavkom. Ja i kolega (Goran) Danilović smo insistirali da se to pitanje raščisti sa DPS-om”, kazao je novinarima Predrag Bulatović iz SNP-a.

Marović nije podnio ostavku, pismo uopšte ne postoji

On je istakao da je od Simovića dobio uvjeravanje da to nije istina, da Marović nije podnio ostavku, te da pismo uopšte ne postoji.

Marović nije negirao postojanje pisma. U izjavi agenciji MINA kazao je da je njegova prepiska privatna stvar kao i njegova zbunjenost zbog kolega iz partije "koji spekulišu sa takvim glasinama".

"Ne znam sa kojim ciljem", rekao je Marović.

Odboru nije zanimljivo ako se prati porodica nekog političara

“Od direktora ANB-a Vladana Jokovića smo dobili uvjeravanja da oni ne prate sina Svetozara Marovića, kao i druge članove njegove porodice”, saopštio je Predrag Bulatović, ističući kako je prvi čovjek ANB-a naglasio da “niko ne može biti amnestiran od bilo kakve odgovornosti ako je u srodstvu sa nekim ko je na političkoj ili državnoj funkciji”.

Govoreći o razlozima zbog kojih su tražili relevantne podatke o navodnoj Marovićevoj ostavci, te praćenju njegovog sina i bliskih ljudi od strane ANB-a, Danilović je objasnio da to nijesu učinili zato što su zbrinuti za bilo čiju političku sudbinu.

“Ne, već zato što ne bih imao strpljenja da slušam do kraja ekspoze direktora ANB-a da se tako nešto pokazalo kao tačno. Iako nijesam lakovjeran, bilo mi je strašno važno da čujem odgovor i kolege iz DPS-a i direktora ANB-a. Nijesu me ubijedili, ali je veoma bitno da smo dobili ubjeđivanja obije strane da je ono što smo pročitali u medijima netačno”, zaključio je Danilović.

"Nijesu me ubijedili, ali je veoma bitno da smo dobili ubjeđivanja obije strane da je ono što smo pročitali u medijima netačno”, zaključio je Danilović

On je kazao da mu kao političaru preostaje da sačeka kako bi video da li neko smatra da Odboru nije zanimljivo ako se prati porodica nekog zvaničnika ili političara.

“Ako se to pokaže, bacila bi se sjenka na iskreni odnos nas u odboru, jer smo dobili dvostruka uvjeravanja da to nije tako. Sačekaćmo i cijeniti na osnovu onoga što se dogodi koliko je moguće imati povjerenja u stavove koje na odboru iznose iz ANB-a”, poručio je Danilović.

Galerija

Bonus video: