Ukoliko ispune akcioni plan, poslanici će dobiti bonuse poput ministara

Prema tom modelu, novac za povišice bi se obezbijedio iz postojećeg skupštinskog budžeta, prije svega ukidanjem nadoknada za angažman u radnim tijelima i kolegijumu.
0 komentar(a)
Lukšić i Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Lukšić i Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.07.2011. 09:15h

Rukovodstvo Skupštine Crne Gore će do kraja mjeseca ponovo razmotriti mogućnost povećanja poslaničkih plata kroz uvođenje posebnog bonusa po ugledu na Vladu.

Prema neformalnom dogovoru članova kolegijuma predsjednika Skupštine poslaničke plate biće povećane samo ako prije 31. jula ispune akcioni plan.

Akcionim planom skupštine, između ostalog, predviđeno je usvajanje Izbornog zakona prije ljetnje pauze kao i jačanje kontrolne uloge.

Više članova kolegijuma je “Vijestima” potvrdilo da bi se, prema tom modelu, novac za povišice obezbijedio iz postojećeg skupštinskog budžeta, prije svega ukidanjem nadoknada za angažman u radnim tijelima i kolegijumu.

“Predložen je model prema kome bi sve bilo organizovano po ugledu na Vladine bonuse koje dobijaju ministri. Ti bonusi su uvedeni kao nadoknada za zalaganje i ispunjavanje zadatih obaveza, pa ćemo i mi uraditi isto. Sačekaćemo do 31. jula da vidimo da li je ispunjen akcioni plan. Ako se to ne desi, nema razloga da pričamo o povišicama”, kazao je “Vijestima” jedan od članova kolegijuma.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: