Crnogorska nacionalna zajednica Beograda podržala Đukanovića

"Građani Crne Gore biraju između onih koji su zarobljeni u duhovnom beznađu jedne izanđale mitomanije, četnolikih unajmljenih davitelja crnogorstva i puta u društvo razvijenog svijeta"
51 pregleda 11 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2018. 09:28h

Crnogorska nacionalna zajednica (CNZ) iz Beograda podržala je predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića koji je, kako se navodi, garant za crnogorski civilizacijski put.

CNZ navodi da je izbor lak, jer je Đukanović političkom mudrošću i državotvornom odgovornošću već stekao istorijski mandat, personifikujući pokret obnove crnogorske državnosti i trasirajući put evropskih i evroatlanskih integracija.

"Građani Crne Gore biraju između onih koji su zarobljeni u duhovnom beznađu jedne izanđale mitomanije, četnolikih unajmljenih davitelja crnogorstva i puta u društvo razvijenog svijeta", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, građani biraju između azijatskog mraka, mrzitelja civilizacijskih impulsa i evropske kulturologije koja nema sluha za njihovo guslarstvo i elementarni primitivizam.

"Zato smatramo da je Đukanović garant za crnogorski civilizacijski put, koji je i do sada crnogorski brod mudro proveo između balkanskih Scila i Haridba", kaže se u saopštenju predsjednika CNZ, Mirka Zečevića.

Savez crnogorskih društava Slovenije podržao je kandidaturu Đukanovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

"Podržavaju ga zato što u njemu vide državnika i političara koji će uspješno voditi Crnu Goru koja je utemeljena na poštovanju njenog međunacionalnog, međuvjerskog i međuetničkog suživota, građansku državu, nezavisnu, međunarodno uvaženu na evropskom putu", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Đukanović će voditi državu ka novim pobjedama, političkoj stabilnosti, demokratskom i ekonomskom prosperitetu u članstvo Evropske Unije, uz jačanje crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta u matici i dijaspori.

Bonus video: