Nezavisni odbornik traži smjenu predsjednika SO Žabljak

“Smatram da lice koje se ovako ophodi prema narodnim predstavnicima i ne poštuje zakon ne može vršiti tako odgovornu funkciju”.
92 pregleda 0 komentar(a)
Danko Stijepović, Foto: Obrad Pješivac
Danko Stijepović, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 04.07.2011. 08:14h

Nezavisni odbornik Danko Stijepović podnijeće krivičnu prijavu protiv Milorada Zarubice iz Demokratske partije socijalista (DPS) zbog uvreda izrečenih na sjednici Skupštine opštine Žabljak. Odbornik nezavisne liste “Srcem za Žabljak“ tvrdi da ga je Zarubica na sjednici gradskog parlamenta vrijeđao, nazivajući ga kriminalcem i neznalicom.

“Optužio me je da sam nelegalno preuzeo mjesnu zajednicu, oteo pečat i da se bavim raznim nezakonitim radnjama, a da u stvari predstavljam šačicu građana i da meni nije mjesto skupštini”, tvrdi Stijepović.

On je najavio da će zbog toga tražiti zaštitu međunarodnih i domaćih organizacija za zaštitu ljudskih prava, ali i pravosudnih organa. Sa verbalnim napadima funkcionera DPS-a, kako je kazao, upoznaće i državne institucije i pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika skupštine.

“Smatram da lice koje se ovako ophodi prema narodnim predstavnicima i ne poštuje zakon ne može vršiti tako odgovornu funkciju”.

Stijepović tvrdi da je partijskom kolegi u verbalnim napadima pomagao i predsjednik gradske Skupštine Vidoje Tomčić. On mu je, kako tvrdi, oduzimao riječ, podsmijavao mu se i optuživao da zloupotrebljava govornicu.

“Sve je kulminiralo kada mi je rekao da idem na mjesto i da budem miran. To je ponovio više puta. Tako ponašanje ne priliči predsjedniku gradske skupštine, jer ja nijesam životinja”, upozorio je Stijepović.

On je istakao da je trenutno stanje u žabljačkom parlamentu najbolji pokazatelj stanje u gradu pod Durmitorom. Stijepović smatra da državne institucije moraju spriječiti da se očuva društvena imovina i spriječi gradske funkcionere da zloupotrebljavaju položaj.

“Zahvaljujući takvom ponašanju odgovornih ljudi skupštinsko zasjedanje je dovedeno na nivo pozorišne predstave ili na neku tragikomičnu špansku seriju”, tvrdi on.

Stijepović je optužio vladajuću koaliciju u gradu pod Durmitorom da se ponaša kao da je iznad zakona, ističući da koalicija DPS-SDP donosi važne odluke i propise ne poštujući zakon.

“Spektar njihovih zloupotreba je toliko veliki da vrše razne pronevjere, otuđuju neovlašteno društvenu imovinu”, tvrdi on.

Bonus video: