o povraćaju statusa

DPS opet Petnjici obećava opštinu

Prethodno se mora uraditi elaborat o ekonomskoj opravdanosti i održivosti nove opštine
0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.07.2011. 19:20h

DPS nema ništa protiv toga da Petnjica dobije status opštine, ali ne želi da podrži zakonski neutemeljena rješenja koja u praksi mogu imati nesagledive posljedice, kazao je politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović, član Predsjedništva Miodrag Radunović i član izvršnog odbora DPS Mirsad Mulić razgovarali su sa delegacijom predstavnika mjesnih odbora sa područja Bihora o mogućnosti da Petnjica povrati status opštine.

Predstavnici mjesnih odbora su naveli da je osnovni razlog zbog kojeg žele opštinu mogućnost da obezbijede veći stepen zaposlenosti ljudi iz ovog kraja, da stvore uslove za bolji i brži razvoj cijelog područja i da se ukupni potencijali Bihora iskoriste na kvalitetniji način.

"Cilj inicijative nije stvaranje jednonacionalne opštine, kako to neki zlonamjerno potenciraju, nego uvjerenje da će se u samostalnoj opštini Petnjica građani bolje organizovati i znatno unaprijediti kvalitet života i usluga", saopšteno je od strane Delegacije, a prenijela informativna služba DPS-a.

Gvozdenović je predsjednicima mjesnih odbora saopštio da zakonsko rješenje za osnivanje opštine podrazumijeva raspisivanje referenduma na cijeloj teritoriji opštine, nakon čega Skupština opštine rezultate referenduma dostavlja Ministarstvu unutrašnjih poslova da bi ih dalje taj resor ostavio Vladi na ocjenu.

"Prethodno se mora uraditi elaborat o ekonomskoj opravdanosti i održivosti nove opštine. U skladu sa iznesenim informacijama potpuno sam uvjeren da su ovo uslovi koje građani Bihora mogu ispuniti, a kao i uvijek, i u konkretnom slučaju, sve što je u skladu sa zakonom DPS će podržati", naglasio je Gvozdenović.