Sukob u DPS-u zavisi od praga tolerancije Marovića i Vujanovića

Prema nezvaničnim informacijama, Marović je pisao Đukanoviću pošto je obaviješten da su spremna hapšenja njemu izuzetno bliskih osoba
94 pregleda 0 komentar(a)
Vujanović, Marović i Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Vujanović, Marović i Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.07.2011. 08:28h

Višegodišnja trvenja u rukovodstvu DPS-a mogla bi dovesti do ozbiljnije krize u vladajućoj partiji i otvorenog sukoba ukoliko šef DPS-a Milo Đukanović ne odustane od namjere da u potpunosti iz igre izbaci potpredsjednike Svetozara Marovića i Filipa Vujanovića, ali i više od toga koliko će Marović i Vujanović biti spremni da trpe.

Sve više je signala da njih dvojica neće dopustiti da budu zbrisani sa terena koji glavnim igračima donosi neprikosnovenu moć političke, ali dominantno finansijske prirode.

Đukanović već dvije godine gotovo očigledno demonstrira namjeru da politički neutrališe dvojicu saradnika bez kojih nije mogao 1997. nadjačati svog tadašnjeg rivala Momira Bulatovića.

Za to vrijeme su suočavao sa njihovim manjim ili većim otporima, ali je prvi put pretprošle sedmice naišao na odsječan Marovićev odgovor da mu više neće bježati sa crte i da je spreman da uđe sa njim u beskompromisni rat.

Đukanović već dvije godine gotovo očigledno demonstrira namjeru da politički neutrališe dvojicu saradnika bez kojih nije mogao 1997. nadjačati svog tadašnjeg rivala Momira Bulatovića

Kako su “Vijesti” juče objavile, Marović je prije 15 dana poslao pismo Đukanoviću u kojem mu nagovještava da bi se mogao povući iz partijskog vrha i ući u otvoreni konflikt sa njim, ukoliko ne prestane da ga ugrožava.

Prema nezvaničnim informacijama, Marović je to uradio pošto je obaviješten da su spremna hapšenja njemu izuzetno bliskih osoba.

To je navodno bio udarac preko kojeg Marović nije mogao da pređe, nakon što je istrpio optužnicu i šestomjesečni pritvor svog brata Dragana, bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače i ostalih aktera afere “Zavala”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: