Bošković: Ministarstvo odbrane i Generalštab se seli u kasarnu "Masline"

"Pored Vojno-medicinskog centra, na kraju ćemo stvoriti uslove da se ovdje formira i komandni centar bezbjednosnih snaga, sa blokom u kojem bi bili smješteni i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u skladu sa novim Zakonom o vojsci“
136 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Bošković, Slavoljub Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Slavoljub Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 11.04.2018. 13:08h

Ministar odbrane Predrag Bošković obišao je danas sa gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem, kasarnu "Masline“, na čijem prostoru će, kako je najavljenom biti smještene sve značajne institucije crnogorskog sistema odbrane, ali i kompletnih crnogorskih bezbjednosnih snaga.

Bošković je podsjetio da je Vlada Crne Gore prostoru koji obuhvata ova podgorička kasarna, od oko 350 hiljada kvadratnih metara, u kojoj je nekada bilo smješteno oko 6.000 vojnika JNA, dodijelila status specijalne namjene za potrebe bezbjednosnih snaga.

On je kazao da se u kasarnu "Masline", planira izmiještanje Generalštaba i Ministarstva odbrane, imajući u vidu da sadašnje zdanje u kojem su smještene ove dvije institucije, ni prostorno ni bezbjednosno ne zadovoljava neophodne standarde.

"Pored Vojno-medicinskog centra, na kraju ćemo stvoriti uslove da se ovdje formira i komandni centar bezbjednosnih snaga, sa blokom u kojem bi bili smješteni i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u skladu sa novim Zakonom o vojsci“, kazao je Bošković.

Poručio je da će sredstva biti obezbijeđena iz redovnog budžeta Ministarstva odbrane, dok će odluku o namjeni zdanja u kojem je smješteno Ministarstvo odbrane, donijeti titular, Uprava za imovinu, odosno Ministarstvo finansija.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je kazao da je Glavni grad "kooperativan i operativan" po pitanju zakonom predviđenih obaveza te da je prioritet da se projekat što prije realizuje.

Bonus video: