Lukšić: Iza negodovanja oko Valdanosa stoji opozicija

"Studija lokacije za taj lokalite nije predvidjela gustu gradnju, čime nam se pruža prilika da taj prostor dodatno oplemenimo i zaštitilmo masline"
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2011. 14:03h

U sklopu posjete opštini Bar Lukšić je sa gradonačelnikom Žarkom Pavićevićem obišao gradilište drugog nadvožnjaka i gradilišta centralne džamije u Starom Baru, katoličke katedrale Svetog Petra apostola i pravoslavnog hrama Svetog Jovana Vladimira na Topolici.

Premijer se sreo i sa barskim privrednicima, a u Sutomoru je otvorio rekonstruisani Dom solidarnosti.

Lukšić je ispred pravoslavnog hrama novinarima kazao da je sa Pavićevićem razgovarao o ekonomskoj situaciji u Baru i korišćenju razvojnih potencijala grada.

“Bar ima niz projekata koji će povećati kvalitet života građana. Danas je priključen na Regionalni vodovod, priprema se postrojenje za tretman otpadnih voda, ubrzo kreće gradnja regionalne deponije, mnogo se ulaže u puteve, pravi se infrastruktura koja će pratiti ubrzani rast broja stanovnika Bara. Pričali smo i o privatizacijama barskih kompanija Kontejnerski terminal i Luka Bar, stvaranju uslova za investicioni ciklus na Maljeviku i pripremi regulative za Kraljičinu plažu”, rekao je Lukšić.

Pavićević je kazao da regionalniovodovod rješava vodosnabdijevanje viših kota Sutomora, Šušanja, Polja, Čeluge. Zaljeva i Ahmetovog brijega.

On je rekao da lokalna uprava očekuje da 2012. u Baru počne gradnja velikog turističkog kompleksa “jer su nam neophodni smještajni kapaciteti visoke klase” po kojima bi grad postao prepoznatljiv.

Pavićević je kazao da “kriza nije odložila nijedan kapitalni barski projekat, već eventualno samo usporila njihovu realizaciju, a svi će biti završeni”.

Posjetio je i u Ulcinj

Premijer Igor lukšić rekao je da su negodovanja civilnog sektora povodom raspisivanja novog tendera za Valdanos neutemeljena i pozvao lokalni parlament da posebnom deklaracijom potencijalnim investitorima poželi dobrodošlicu.

On je inidirektno kazao da iza negodovanja i dijela civilnog sektrora stoji opozicija.

"Čini mi se da se ta tema koristi u političke potrebe na lokalnom nivou", kazao je Lukšić u Ulcinju.

On je naglasio da se često zaboravlja da u Valdanosu sada imamo devastirane sadržaje i prirodu.

"Studija lokacije za taj lokalite nije predvidjela gustu gradnju, čime nam se pruža prilika da taj prostor dodatno oplemenimo i zaštitilmo masline", rekao je Lukšić.

On je kazao da se zalaže da se bivšim vlasnmicima omogući da ubiraju plodove bez neke posebne nadoknade.

"Čak i da u budućem ugovornom odnosu zahtijevamo da se ukoliko to oni žele bivšim vlasnicvima omogući eksploatacija koristi od maslinjaka", kazao je Lukšić navodeći da je jedan od prioriteta cijelog projekta zapošljavanje domicijalnog stanovništva.

Bonus video: