Lukšić: Reizbor Mugoše za gradonačelnika Podgorice realan

"Uvjereni smo da je energija koju on ima korisna za Podgoricu" rekao je premijer.
0 komentar(a)
Lukšić i Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Lukšić i Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.06.2011. 17:22h

Premijer Igor Lukšić vjeruje da je reizbor Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice realan.

"Ali, u svakom slučaju nijesma u mogućnosti, niti da utičem na volju odbornika, niti pretendujem da bih mogao insistirati na način kako će oni glasati. To je stvar lokalnog parlamenta i vjerujem da će oni većinski cijeniti pozitivno ono što su rezultati gospodina Mugoše", kazao je Lukšić.

Upitan kako komentariše to što u predsjedništvu DPS nijesu više Mugoša, Dragan Đurović ni Tarzan Milošević, Lukšić je kazao da u predsjedništvu postoji devet ne fiksnih članova predsjedništva.

"Na kongresu se praktično ustanovi, ako se ne varam, sedam fiksnih mjesta, predsjednik, potpredsjednici, politički direktor i šef poslaničkog kluba. Kao i ranije, devet je isti broj, ali vi morate u skladu sa statutom partije zastupiti i manje zastupljen pol, u našem slučaju su to žene. Morate obezbijediti teritorijalnu zastupljenost, zadovoljiti određenu strukturu u partiji ono što je sadržano u našem biračkom tijelu".

"Tako kada pogledate sve to moralo je da dođe do odeređenih prekompozicija i to se uglavnom desilo ili jednim dijelom učesnika predsjedništav koji su iz Podgorice. Nije samo Mugoša iz Podgorice koji je izašao iz predsjedništva, tu je Miško Vuković koji je dugogodišnji član, Predrag Sekulić takođe. Jendostavna matematika devet raspoloživih mjesta, sužavaju manevarski prostor, što naravno ne znači da se na taj način negativno cijenilo, recimo rad Mugoše" pojasnio je Lukšić.

On je dodao da "Mugoša ne bi zavrijedio podršku kakvu je dobio od predsjednika partije i mene kao premijera i još određenog broja ljudi da ponovo bude kandidovan pod čak i rizikom raskida lokalne koalcije sa SDP-om".

"Uvjereni smo da je energija koju on ima korisna za Podgoricu" zaključio je Lukšić.

Bonus video: