Bez dogovora opozicione koalicije u Podgorici, DSS pruža ruku prema Mugoši

Predstavnici NS i DSS Slaviša Guberinić i Matija Nikolić, najavili su da neće podržati zahtjev za raspisivanje vanrednih
53 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak opozicije, Foto: Boris Pejović
Sastanak opozicije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.06.2011. 10:41h

Podgorički odbori Narodne stranke (NS) i Demokratske srpske stranke (DSS) odlučiće tokom naredne nedjelje da li da podrže kandidaturu Miomira Mugoše za gradonačelnika, najavljeno je na sastanku opozicije.

Predsjednik podgoričkog odbora SNP-a Velizar Kaluđerović rekao je da, za razliku od ostalih, predstavnici tih partija nijesu mogli da garantuju hoće li glasati protiv Mugoše na sjednici 19. jula.

Stranka penzionera i invalida, kako je kazao, konačnu odluku ostavila je opštinskom odboru ali je ipak najavila da neće stati iza Mugoše.

"I to je demokratski. Oni će na stranačkim organima analizirati novnostalu situaciju i spremni smo da ih sačekamo, posebno kad je u pitanju zahtjev za raspuštanjem gradskog parlamenta", kazao je Kaluđerović nakon sastanka.

Prema riječima više učesnika sinoćnjeg sastanka, predstavnici NS i DSS Slaviša Guberinić i Matija Nikolić, najavili su da neće podržati zahtjev za raspisivanje vanrednih izbora poručujući da se ta inicijativa SNP-a “previše naslanja na zahtjeve SDP-a”.

Oni su veći dio izlaganja proveli optužujući SNP za stanje u opozicionim redovima, ponavljajući da savez “Bolja Crna Gora” više ne postoji i da stranke autonomno donose odluke.

Predstavnici ostalih stranaka, kako tvrde sagovornici “Vijesti”, sugerisali su im da ne podržavaju Mugošu jer bi to moglo imati posljedice na unutarpartijske odnose u NS i DSS.

Oni su im sugerisali da iza Mugoše ne stoji vrh njegove stranke i da je za njega sjednica 19. jula “labudova pjesma”.

Bonus video: