Poslanici ljuti na Katnića jer im ne da uvođenje bonusa kakve imaju članovi vlade

Danilović i Konjević su saglasni: Ako para nema za poslanike, neka se bonusi ukinu i ministrima.
0 komentar(a)
Milorad Katnić, Foto: Arhiva Vijesti
Milorad Katnić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.06.2011. 08:37h

Ako mogu ministri da dobijaju bonuse, možemo i mi – stav je poslanika iz gotovo svih partija.

Ljuti su na ministra finansija Milorada Katnića jer nije prihvati zahtjev Administrativnog odbora da se poslanicima povećaju plate za oko 700 eura, što su tražili jer, prema novom Zakonu o konfliktu interesa, neće moći da budu u upravnim odborima i na taj način ostvaruju ekstra prihode.

Neće da budu manje plaćeni od ministara jer su po Ustavu jednaki, a ne smatraju da manje rade ili da su manje stručni od njih. Naprotiv. Pitaju se i kako da kontrolišu članove vlade, ako zarađuju od njih minimum 900 eura manje.

Predstavnicima građana posebno smetaju pomoćnici ministara koji imaju, tvrde poslanici, veće privilegije od njih, a i "stalno sebi stvaraju uslove da zarade formirajući razne komisije i grupe".

"Zašto bi poslanik pristao da ima manju platu od pomoćnika ministara? Je li poslanik nebitan? Ako jeste, onda da ukinemo parlamentarnu demokratiju, da Mila Đukanovića proglasimo za kralja i sve će biti u redu", kazao je "Vijestima" poslanik Nove srpske demokratije Goran Danilović.

Parlamentarna demokratija je, istakao je on, skupa igračka.

Danilović i njegov kolega iz SDP-a Raško Konjević su saglasni: Ako para nema za poslanike, neka se bonusi ukinu i ministrima.

"Ako oni neće da siđu na naš nivo, onda neka podignu poslanike na svoj", poručio je Danilović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: