Mugoša: Krivokapić ima problema sa činjenicama

"Vama je nezgodno da sa mnom polemišete na osnovu činjenica", kazao je Mugoša predsjedniku crnogorskog parlamenta
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 13:48h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miomir Mugoša ocijenio je da predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ima problema sa činjenicama i poručio mu da nije dobro unaprijed uzimati politički alibi i spominjati skupštinsku korupciju.

Krivokapić je ranije kazao da ukoliko Mugoša bude reizabran za gradonačelnika Podgorice, onda će to biti izazov za policiju i tužilaštvo da ispitaju da li je bilo skupštinske korupcije.

"Stvar je svakog pojedinca, pa i nekoga ko predsjedava parlamentom, da govori ono što misli da treba da kaže, ali to treba da potkrijepi činjenicama. Nije dobro unaprijed uzimati politički alibi, spominjati skupštinsku korupciju i izvrtati činjenice", kazao je Mugoša u parlamentu.

"Vama je nezgodno da sa mnom polemišete na osnovu činjenica", kazao je Mugoša

On je naveo da politička korupcija možda postoji, ali za sve, a ne samo za pojedinačne slučaje i to samo onda kada nekome to politički odgovara.

"Vama je nezgodno da sa mnom polemišete na osnovu činjenica", kazao je Mugoša predsjedniku crnogorskog parlamenta.

"Samo me prozovite i dobićete odgovor", uzvratio je Krivokapić.

"Tužilaštvo ne učestvuje u lovu"

Upitana u parlamentu da li će Tužilaštvo reagovati povodom navoda vezanih za političku korupciju povodom izbora gradonačelnika Podgorica, vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić je kazala da ne želi da prejudicira stvari i podsjetila da taj organ postupa na osnovu dokaza.

DPS je predložila da Mugoša bude ponovo kandidat za gradonačelnika Podgorice

“Tužilaštvo ne učestvuju u lovu, već pokreće postupak u slučajevima u kojima ima dokaza. Tako je bilo u slučaju Zavala, a ukoliko bude dokaza da postoji i skupštinska korupcija, mi ćemo se upustiti u taj postupak”, navela je ona.

DPS je predložila da Mugoša bude ponovo kandidat za gradonačelnika Podgorice, a iz Socijaldemokratske partije su poručili da će u tom slučaju napustiti vladajuću koaliciju u Glavnom gradu.

Iz Narodne stranke je nagoviješteno da će njen odbornik Slaviša Guberinić podržati reizbor Mugoše.

Bonus video: