Stranka penzionera i invalida neće podržati Mugošu

Iluzorno je očekivati pdoršku SPISP, ne samo u ovom, nego u bilo kom nivou vezano za pomenutu koaliciju, saopštili su predstavnici penzionera
0 komentar(a)
mugosa, Foto: Arhiva "Vijesti"
mugosa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.06.2011. 17:48h

Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde (SPISP) saopštila je danas da je iluzorno očekivati njihovu podršku za reizbor Miomira Mugoše na mjesto gradonačelnika Glavnog grada.

Predsjednik SPISP Miladin Kadić reagovao je povodom, kako je saopštio, različitih komentara i nagađanja ko bi u lokalnom parlamentu Glavnog grada mogao dati podršku za izbor Mugoše na mjesto gradonačelnika.

“Prilikom lokalnih izbora prošle godine, SPISP je donijela principijelnu odluku da na izbore izađe zajedno u opozicionom bloku pod sloganom Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, kaže se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Bilo bi to pogubno za stranku

Kadić je naveo da su invalidi i korisnici socijalnih davanja čestim, rigidnim, a posebno posljednjim izmjenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, dovedeni na ivicu “ili ispod egzistencijalnog minimuna”.

“Krivicu za to snosi aktuelna koalicija na vlasti, čemu je kao poslanik, gradonačelnik i vrlo uticajna ličnost doprinio i Mugoša”, naveo je Kadić. “Prema tome, iluzorno je očekivati pdoršku SPISP, ne samo u ovom, nego u bilo kom nivou vezano za pomenutu koaliciju”.

SPISP bi, kako je dodao, u protivnom, razočarala i izgubila povjerenje svojih glasača i simpatizera.

“Što bi bilo pogubno za našu stranku”, ocijenio je Kadić.

Bonus video: