Prava Crna Gora: Tehnička vlada bi bila ruka spasa DPS-u

u Pravoj smatraju da je bilo kakvo pominjanje tehničke Vlade, u trenutku kada iz subote u subotu raste povjerenje građana, pa i kritična masa protesta, "najblaže rečeno opasno"
2483 pregleda 43 komentar(a)
Rukovodstvo Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Rukovodstvo Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora smatra da bi učešće bilo koje opozicione partije u tehničkoj ili nestranačkoj Vladi, i to u momentu masovnih demonstracija i kulminacije ogromnog nezadovoljstva građana, bilo pružanje ruke spasa Demokratskoj partiji socijalista, koja se nalazi u najvećoj krizi još od početka višestranačja u Crnoj Gori, saopšteno je iz te stranke.

"Istovremeno, smatramo da se o novoj Vladi, bila ona tehnička, stranačka, ili nestranačka, može i smije govoriti isključivo onda kada ova Vlada, na čelu sa Duškom Markovićem, padne. Taj pad će, sigurni smo, uslijediti isključivo jedinstvom opozicije koje bi dalo dodatni vjetar u leđa masovnim građanskim protestima", smatraju u Pravoj.

Kako ističu - ne zaboravljaju iskustvo Vlade izbornog povjerenja u kojoj su participirale pojedine opozicione partije i koja nas je, "nažalost, uvela u najneregularnije izbore od početka duge vladavine DPS-a – izbore koje je obilježio pokušaj navodnog državnog udara"

U Pravoj Crnoj Gori smatraju da Vlada izbornog povjerenja nije donijela apsolutno nikakve rezultate, "osim što je kupila dodatno vrijeme Đukanovićevoj Vladi da se konsoliduje nakon tadašnjih protesta i opšte krize u državi, te raznim 'kovertama', neuhvatljivim i nevidljivim sa pozicija opozicionog predstavnika u tadašnjoj Vladi, prelomi i odluči i te izbore".

"S tim u vezi, ističemo da nas zabrinjavaju stavovi pojedinih opozicionih partija kako će tehnička Vlada pripremiti fer i slobodne izbore, imajući u vidu i njihova lična iskustva tokom prethodnog sličnog projekta. U Pravoj Crnoj Gori smo ubijeđeni da nema te tehničke Vlade koja bi uzdrmala vlast Mila Đukanovića jer, ako su funkcioneri DPS-a u ičemu postali maestralni maheri, onda su upravo u toj kvazi-institucionalnoj areni, koja ne služi ničemu sem izigravanju i foliranju demokratije", navode iz Prave.

Zaključujući, smatraju da je bilo kakvo pominjanje tehničke Vlade, u trenutku kada iz subote u subotu raste povjerenje građana, pa i kritična masa protesta, "najblaže rečeno opasno".

"Dakle, u trenutku totalne paralize i raspada crnogorskih institucija, opozicione partije moraju sav svoj napor ustremiti isključivo ka osnaživanju građanskih protesta i totalnoj, beskompromisnoj vaninstitucionalnoj borbi, koja bi, u konačnom, vodila do pada aktuelne Vlade".

Bonus video: