DPS u Andrijevici mora da čeka preuzimanje vlasti

Nema potrebe da prijete nekavom milicijom i slično, što su činili prije par dana, kazao je Radenović
122 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Čukić, Foto: Tufik Softić
Uroš Čukić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.06.2011. 20:52h

Odbornici DPS-a i njihov novi saveznik Uroš Čukić, koji je nedavno napustio PzP i tako DPS-u omogućio da ima većinu u Skupštini opštine Andrijevica, uzalud su pokušavali da uđu u zgradu SO.

Dočekala su ih zaključana vrata i informacija da je sjednica, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izvještaju o radu predsjednika opštine u prošloj godini i završni račun budžeta, odložena zbog smrtnog slučaja u porodici šefa kluba odbornika SNP-a.

Tako je propala namjera DPS-a da demonstrira skoro preuzimanje vlasti u Andrijevici, prije nego što 30. juna ne bude održana sjednica SO na kojoj će se i formalno izglasati nepovjerenje predsjedniku SO Veselinu Radenoviću.

“Bili smo spremni da prihvatimo zahtjev za odlaganje sjednice poštujući kult smrti u Crnoj Gori i Vasojevićima, ali smo očekivali da se to uradi zakonito i legitimno"

Radenović je, kao jedini odbornik SDP-a, nakon prošlogodišnjih izbora prišao koaliciji na čelu sa SNP-om, omogućavajući SNP-u da zadrži vlast u toj opštini. Isključen je iz SDP-a, ali je onda DPS u februaru u svoje redove preveo Čukića i ipak ostvario većinu u lokalnom parlamentu.

Kada uskoro istekne mandat Veselinu Bakiću (SNP), DPS će izabrati i svog gradonačelnika.

Očekivali džentlmenski dogovor

“Bili smo spremni da prihvatimo zahtjev za odlaganje sjednice poštujući kult smrti u Crnoj Gori i Vasojevićima, ali smo očekivali da se to uradi zakonito i legitimno, a to znači da je predsjednik parlamenta trebalo da sazove odborničke klubove, da se konsultuju i naprave džentlemnski dogovor.

“Jednostavno je bilo kratko vrijeme, ja sam bio na terenu, ali je meni drago što su oni bili na istom talasu da tu sjednicu zbog smrtnog slučaja nije trebalo održati"

U krajnjoj liniji, predsjednik je bio dužan da sjednicu započne i da predlog za odlaganje stavi na plenum i sjednica bi sigurno bila odložena”, kazao je “Vijestima” dr Zvonko Vuković (DPS).

S druge strane, Radenović je rekao da nema nikavog razloga za nervozu u redovima DPS-a, pošto će 21. juna sazvati predsjednike odborničkih klubova da se dogovore oko nastavka odložene sjednice.

“Jednostavno je bilo kratko vrijeme, ja sam bio na terenu, ali je meni drago što su oni bili na istom talasu da tu sjednicu zbog smrtnog slučaja nije trebalo održati. Nema potrebe da prijete nekavom milicijom i slično, što su činili prije par dana“, kazao je Radenović “Vijestima”.

On je kazao da bi sjednica trebalo da bude zakazana u nerednih dva-tri dana: “Nema ničeg nezakonitog u načinu na koji sam sjednicu odložio, da ima, oni bi drugačije postupili“.

Bonus video: