Venecijanska komisija: Nema prepreka za usvajanje izbornog zakona

Krivokapića je predsjednik VK Đani Bukiki pozvao da bude uvodničar povodom Predloga za izmjenu Ustava i usvajanja izmjena izbornog zakona
0 komentar(a)
Izborni zakon, Foto: Luka Zeković
Izborni zakon, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.06.2011. 14:12h

Venecijanska komisija (VK) ocijenila je da ne postoje pravne prepreke za usvajanje izbornog zakona u Skupštini, budući da je taj tekst usklađen sa međunarodnim standardima, koji se primjenjuju za demokratske izbore, saopšteno je iz kabineta predsjednika parlamenta, Ranka Krivokapića.

Krivokapić učestvuje na redovnom zasjedanju VK, koje se održava danas i sjutra. Krivokapića je predsjednik VK Đani Bukiki pozvao da bude uvodničar povodom Predloga za izmjenu Ustava i usvajanja izmjena izbornog zakona.

Krivokapić je upoznao članove VK da je Skupštini Crne Gore podnesen predlog za izmjene Ustava.

Krivokapić je upoznao članove VK da je Skupštini Crne Gore podnesen predlog za izmjene Ustava.

VK je, kako se dodaje, potvrdila pozitivnu ocjenu prijedloga izbornog zakona, koji je Kolegijum predsjednika parlamenta uputio tom tijelu 9. maja, „a koji uprkos tome nije usvojen u Skupštini Crne Gore“.

Zahvalio na pomoći koju VK u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u raznim fazama njenog demokratskog sazrijevanja.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, zahvalio na pomoći koju VK u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u raznim fazama njenog demokratskog sazrijevanja.

„Rješenja koja predlaže VK predstavljaju demokratske standarde i stoga trebaju da budu dobro polazište prilikom konačnog opredjeljivanja o raznim pitanjim demokratskog i insticionalnog razvoja Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: