Skupština Glavnog grada raspravljaće 19. jula o izboru gradonačelnika

DPS i njihovi koalicioni partneri u Glavnom gradu, Liberalna partija i Bošnjačka stranka imaju 28 odbornika i za ponovni izbor Mugoše potreban im je još jedan glas
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 12:03h

Skupština Glavnog grada raspravljaće 19.jula o izboru gradonačelnika, a za tu funkciju Demokratska partija socijalista (DPS) ponovo je predložila Miomira Mugošu.Sjednicu je sazvao predsjednik Skupštine Raško Konjević, na osnovu predloga 28 odbornika, saopšteno je iz Glavnog grada.

DPS i njihovi koalicioni partneri u Glavnom gradu, Liberalna partija i Bošnjačka stranka imaju 28 odbornika i za ponovni izbor Mugoše potreban im je još jedan glas

SDP, koja je u koaliciji sa DPS-om, poručila je da će je raskinuti, ako ta stranka ostane pri stavu da njen kandidat za gradonačelnika bude Mugoša.DPS i njihovi koalicioni partneri u Glavnom gradu, Liberalna partija i Bošnjačka stranka imaju 28 odbornika i za ponovni izbor Mugoše potreban im je još jedan glas.

Spekuliše se da bi izbor Mugoše mogla glasati opoziciona Narodna stranka, a glasom njenog odbornika Slaviše Guberinića izabrana je Slavka Maraš (iz DPS-a) za sekretara Skupštine opštine, uprkos protivljenju SDP-a i ostatka opozicije. Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić rekao je da ukoliko gradonačelnik Podgorice bude izabran bez demokratskog legitimiteta, onda će to biti izazov za policiju i tužilaštvo da ispitaju da li je bilo političke korupcije.

Mogućnost raskida vladajuće koalicijeKrivokapić nije isključio mogućnost raskida koalicije sa DPS-om na državnom nivou, zbog dešavanja povodom kandidature Mugoše za gradonačelnika Glavnog grada.

Mugoša je jula 2000. godine izabran za predsjednika podgoričke opštine, a nakon vanrednih lokalnih izbora novembra 2002. ponovo je izabran na tu funkciju. Septembra 2006. godine na neposrednim izborima izabran je za gradonačelnika Glavnog grada.

Galerija

Bonus video: