Milačić: Vuksanović-Đukanović je duel koalicionih partnera koji su 20 godina arčili ovu zemlju

Milačić je doda da Vuksanović pored sebe, u svom najbližem okruženju, ima stub Đukanovićevog režima, pa je zato pozvao da umjesto što se obraća građanima, da se obrati direktno vrhovnom državnom tužiocu.
84 pregleda 133 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 10.04.2018. 11:00h

Tragikomično izgleda međusobno optuživanje predsjedničkih kandidata Mila Đukanovića ispred DPS-a i Draginje Vuksanović ispred SDP-a, zbog mlađih generacija koje su se možda sada uključile u politiku, ali i zbog pune istine, moram da kažem da je riječ o obostranom, neopjevanom političkom licemjerstvu, navodi se u saopštenju predsjedničkog kandidata Prave Crne Gore Marka Milačića.

"Riječ je o dvo-decenijskim koalicionim partnerima, kandidatima dvije partije za čije koalicije su se desile desetine nerasvijetljenih ubistava, uništila ekonomija, ruinirala duhovnost, država - mimo volje većine - nasilnički uguravala u NATO savez. Dvije decenije, ti ideološki blizanci, Đukanović i Vuksanović, sa svojim partijama, arčili su ovu zemlju, i sada se međusobno optužuju. NATO savez na ovim izborima je, očigledno, bio rodno ravnopravan pa ima i muškog, i ženskog kandidata", kazao je Milačić.

Kandidat Prave Crne Gore smatra da I jedna i druga partija, kao i njihovi kandidati, "kontrolišu se iz istih centara, dominantno NATO centara".

"Stoga je komično kada čujemo gospođu Vuksanović kada govori o borbi protiv privilegovanih partijskih elita, kada je upravo ona skupa sa svojom partijom, podržavajući decenijama Đukanovića, itekako doprinjela da se cementiraju i stvore upravo te privilegovane partijske elite i monopoli o kojima govori. Nakon predaja imovinskih kartona javna je informacija o javnim ličnostima da je suprug predsjedničkog kandidata gospođe Vuksanović vrhovni državni tužilac ove zemlje, gospodin Ivica Stanković. O tome se mora govoriti jer je riječ, ponavljam, o javnoj stvari, javnim ličnostima i javnom intresu", kazao je Milačić.

On je dodao da Vuksanović pored sebe, u svom najbližem okruženju, ima stub Đukanovićevog režima, pa je zato pozvao da umjesto što se obraća građanima, da se obrati direktno vrhovnom državnom tužiocu.

"To je prava adresa za nju, čovjek koji godinama ćuti na sve ono o čemu ona sada govori, ćuti o nerasvijetljenim ubistvima, o sumnjivim poslovima braće Đukanović, o uništenim privatizacijama, o kriminalitocvanom društvu, ne pokreće istrage o najsumnjivijim stvarima u ovoj zemlji. Riječ je o do sada nezabilježenom političkom licemjerstvu.Ovo govorim zbog građana i pozivam ih da otvore oči i 15. aprila glasaju za čist izbor i suštinske promjene u ovom oboljelom društvu, promjene koje će istinski ozdraviti Crnu Goru, iznutra i spolja, promjene koje će vratiti Crnu Goru sebi, promjene za koje se zalažem, a da ne glasaju za PI-AR, predizborne trikove i jeftine i mlake političke floskule", poručio je Milačić.

Bonus video: