Vujanović: Bez vanrednih parlamentarnih izbora

Predsjednik je rekao i da se slaže s premijerom Igorom Lukšićem kada je riječ o radu Vlade.
69 pregleda 0 komentar(a)
Vujanović u Mađarskoj, Foto: Beta/AP
Vujanović u Mađarskoj, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2011. 10:56h

Predsjednik Filip Vujanović odbacio je mogućnost da bi nesuglasice u vladajućoj koaliciji oko kandidata za gradonačelnika Podgorice, mogle dovesti do vanrednih parlamentarnih ili lokalnih izbora i tvrdi da je Miomir Mugoša najbolji kandidat za to mjesto.

''Mislim da bi to bilo neozbiljno. Crna Gora se nalazi u osetljivom vremenu, u procesu gde treba da obezbjedi početak pristupnih pregovora i mislim da se koalicija na državnom nivou bori za interese i vrijednosti integracija na koje jednako gleda, i mislim da se bori za to što je u ovom trenutku prioritet Crne Gore na jednak način'', rekao je on.

Predsjednik je rekao i da se slaže s premijerom Igorom Lukšićem kada je riječ o radu Vlade.

“'Takođe, čuli ste ocjenu premijera, koju delim, da članovi Vlade iz SDP-a vrlo odgovorno, predano i kvalitetno rade, da su posvećeni ukupnom kvalitetu rada Vlade.

Zaista ne mislim da bi zbog Podgorice, Andrijevice, Ulcinja ili gdhe se sve nismo slagali, a na lokalnom nivou se mnogo nisu slagali DPS i SDP, trebalo rušiti nešto što je strateški interes Crne Gore'', rekao je Vujanović, gostujući na IN televiziji.

Vujanović je rekao i da ne vidi ništa sporno da gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša bude ponovo izabran na tu funkciju uz pomoć glasa odbornika Narodne stranke Slaviše Guberinića, ako DPS i SDP ne previzađu nesuglasice.

“U Podgorici se ne vodi državna politika. Radi se o tome da li će se kvalitetno razvijati infrastruktura, da li će nam grad biti čist, da li će u njemu biti lepo i kvalitetno živjeti”, rekao je Vujanović i odao da Mugošu doživljava kao najboljeg kandidata DPS za gradonačelnika.

Bonus video: